úterý, 01. 10. 2024
Kometa vyztuží zadní řady. Pomoci mají dva zkušení beci

Kometa vyztuží zadní řady. Pomoci mají dva zkušení beci

Hokejisté Komety Brno nezačali letošní extraligový ročník dobře a kromě špatných výsledků je trápí i rozšiřující se marodka. Vedení se tak rozhodlo reagovat a kádr Jihomoravanů doplní dva zkušení obránci.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 01. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Olomouc

Až třinácté místo ze čtrnácti účastníků a po šesti kolech pouhých pět bodů na kontě. Taková je před úterním kolem bilance brněnské Komety, která prožívá špatný vstup do sezony. Brňané jako jediný tým české nejvyšší soutěže ještě nepřekročili dvojciferný počet vstřelených branek a se skóre 8:15 patří k nejhorším týmům. Tým se navíc musí obejít bez letošního světového šampiona Jana Ščotky či Brandona Davidsona, kteří jsou zranění a dvouzápasový distanc si ještě ke všemu musí odpykat Rhett Holland.

Brno lovilo na Moravě

Vedení se tedy rozhodlo situaci řešit a oznámilo příchod dvou akvizic do zadních řad. Na měsíční hostování dorazí do jihomoravské metropole zkušenosti z nedaleké Olomouce, které přines osmatřicetiletý bek Jan Švrček. Zadák Hanáků si v úvodních dvou kolech letošního ročníku odpykával trest, od té doby dvakrát chyběl v sestavě a naskočil pouze do duelů ve Vítkovicích a doma s Litvínovem, které Kohouti prohráli. Nyní se o místo popere v Kometě, které se budou jeho zkušenosti i bojovnost velmi hodit.

Spolu se Švrčkem pak přichází ještě jedno jméno, a to formou střídavých startů. Jedná se o jednoho z pilířů defenzívy prvoligového Vsetína Ondřeje Smetanu, kterého tak budou moci vidět fanoušci Valachů i v konfrontaci s extraligovými hráči. Dvaatřicetiletý obránce už si extraligu dříve vyzkoušel na Kladně či v Hradci Králové, kde nasbíral dohromady třináct startů. Loni nastoupil za Vsetín do jednašedesáti utkání, ve kterých zaznamenal 4 branky a přidal jedenáct přihrávek.  „Jsme rádi, že jsme se dohodli s Olomoucí a Vsetínem na příchodech dvou hráčů. Honza Švrček je velmi zkušený hokejista, v extralize a vůbec v Kometě toho odehrál mnoho a víme co od něj můžeme očekávat. Ondra Smetana je vysoký a urostlý bek, sledujeme ho dlouho a věříme, že i on nám pomůže a bude to dobré," uvedl sportovní manažer klubu Tomáš Vincour.

Sedmé kolo TELH. Jak vypadá jeho program?

další zajímavé články