úterý, 01. 10. 2024
Bude to velká oslava, ale uděláme všechno pro to, abychom ji Stuttgartu pokazili, prohlásil Friis

Bude to velká oslava, ale uděláme všechno pro to, abychom ji Stuttgartu pokazili, prohlásil Friis

Sparta má před sebou své druhé vystoupení v milionářské soutěži. Pražané po devatenácti letech absence v Lize mistrů prožili skvělý start, na který budou chtít navázat i v prvním venkovním utkání. Tam je ale nečeká nic jednoduchého.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 01. 10. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Návrat je totiž speciální také pro úterního soupeře Sparty, kterým bude německý Stuttgart. Pražané se tak vůbec poprvé představí venku, naopak Stuttgart se po porážce v Madridu představí před domácím publikem. Také na jeho stadionu bude návrat Ligy mistrů významný – soutěž se zde totiž nehrála od února 2010. Trenér Friis tak očekává bouřlivou atmosféru a velkou fotbalovou oslavu, kterou se jeho tým pokusí překazit. „Zítra to bude velký zápas i pro diváky, Liga mistrů se sem vrací po dlouhé době. Bude to velká oslava, ale uděláme všechno pro to, abychom ji Stuttgartu pokazili," uvedl Friis.

První zápas v novém formátu Ligy mistrů zvládli Letenští skvěle, když doma porazili rakouský Salcburk 3:0. V úterním utkání ve Stuttgartu, kde se nedávno konalo mistrovství Evropy, mohou hráči Sparty očekávat přes 50 tisíc fanoušků. Friis má vůči tomuto soupeři velký respekt. „Stuttgart hraje jednu z nejlepších lig na světě. Bundesliga podle mě patří mezi top tři soutěže. Je to hodně dobrý tým, jsou v Lize mistrů zaslouženě, protože v minulé sezoně si vedli fantasticky," pochválil tým trenéra Hoenesse a sportovního ředitele Wohlgemutha. „Jejich styl fotbalu hodně obdivuji. Bude to pořádně náročný zápas. Když to porovnáme se Salcburkem, myslím si, že to bude ještě těžší. Stuttgart hraje stejně jako Salcburk intenzivně s míčem i bez něj," dodal Friis.

Sparta se na zápas nenaladila nejlépe

Sparta se však na tento důležitý zápas nenaladila ideálně, když v pátečním ligovém zápase doma prohrála s Olomoucí 2:3. Šlo o teprve první porážku Sparty od března po osmadvaceti soutěžních utkáních. „Udělali jsme chyby, které jsem předtím neviděl, a tolik v jednom utkání, což už se snad nebude opakovat," poznamenal Friis. Spartu čeká náročný říjnový program. Po zápase ve Stuttgartu bude hrát derby se Slavií a následovat budou další těžké zápasy, včetně duelu v Lize mistrů proti Manchesteru City. „Říjen bude náročný, čekají nás těžcí soupeři. Neslíbím vám, že vyhrajeme všechny říjnové zápasy, ale uděláme pro to všechno," zakončil Friis.

Nechci být špatným prorokem, ale pro Spartu bude ve Stuttgartu vítězstvím i bod, hlásí Šimák

další zajímavé články