úterý, 01. 10. 2024
Ve Vítkovicích zjišťují, jaké onemocnění v kabině áčka řádí a děkují Boleslavi i Českým Budějovicím za vstřícnost

Ve Vítkovicích zjišťují, jaké onemocnění v kabině áčka řádí a děkují Boleslavi i Českým Budějovicím za vstřícnost

Hokejové Vítkovice, jimž patří v extraligové tabulce průběžná čtvrtá pozice, zápolí s nepříjemnou virózou, kvůli níž si odkládají dva následující duely.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 30. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Vítkovice Ridera

Jedná se o utkání 7. kola proti BK Mladá Boleslav, které se mělo uskutečnit v úterý od 17:30 v Ostravar aréně a zápas 8. kola proti Banes Motor České Budějovice, které se mělo hrát na půdě soupeře před kamerami O2 TV.

Již před střetem s Pardubicemi (3:4) vypadl trenérům kvůli nemoci Marek Kalus a hned sedm borců absolvovalo duel na hraně nemoci.

Před zápasem s Karlovými Vary (4:2) se pak na marodku přidali Patrik Zdráhal s Marcelem Barinkou a okruh hráčů na hraně nemoci ještě notně vzrostl. Venkovní duel na západě Čech tak odehrála většina týmu pod léky.

Tvrdá lekce pro Pardubice, Sparta je zničila rozdílem třídy. Třinec konečně slaví

"Zdraví hráčů a realizačního týmu je pro nás absolutní prioritou, a proto jsme se rozhodli oslovit dotčené týmy s otázkou odložení utkání. V tuto chvíli hráči absolvují lékařská vyšetření, abychom zjistili, jaké onemocnění v kabině A týmu řádí a abychom hráčům zajistili bezpečný návrat na led, jakmile to jejich zdravotní stav dovolí," uvedl na webu hc-viktovice.cz sportovní manažer Roman Šimíček.

Majitel Aleš Pavlík si v těchto chvílích velmi váží vstřícnosti obou klubů. "Generální manažeři Jan Tůma (BK Mladá Boleslav) i Stanislav Bednařík (Banes Motor České Budějovice) nám vyšli maximálně vstříc. S oběma jsem telefonicky hovořil, poděkoval jim osobně a nyní bych oběma rád poděkoval také veřejně," doplnil vlastník HC Vítkovice Ridera.

Vedení v současnosti pracuje na stanovení nových termínů pro odložené souboje.

další zajímavé články