sobota, 28. 09. 2024
Lauko září v dresu Minnesoty! Po příchodu z Bostonu se prosadil dvakrát ve dvou zápasech za Wild

Lauko září v dresu Minnesoty! Po příchodu z Bostonu se prosadil dvakrát ve dvou zápasech za Wild

Český útočník se po příchodu z Bostonu opět prosadil v dresu Minnesoty, ale prohru v přípravě v Dallasu 2:5 neodvrátil.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 27. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Útočník Jakub Lauko skóroval i ve svém druhém duelu za Minnesotu Wild, ale porážce v přípravném utkání na ledě Dallas Starts 2:5 nezabránil.  

Čtyřiadvacetiletý Lauko, jehož Wild narazili na Bosto Bruins, ve 26. minutě snížil na 1:2. V pravém kruhu zachytil chybnou rozehrávku a střelou zápěstím k bližší tyči překonal Jakea Oettingera.  

V sobotu se Lauko podílel jednou brankou na vítězství na hřišti Winnipeg Jets 5:2. V sestavě Wild se objevil v Dallasu také obránce David Špaček. Letošní mistr světa IIHF z Prahy bojuje o premiéru v NHL.  

Asistenci si připsal Jakub Vrána 

Vrána, který se v kempu celku z hlavního města Spojených států amerických uchází o smlouvu, přispěl k vítězství Washingtonu v New Jersey 5:3. Pro osmadvacetiletého Vránu, jenž v roce 2018 získal s Capitals Stanley Cup a působil i v Detroit Red Wings a St. Louis Blues, to byl výrazně vydařenější zápas než s Philadelphia Flyers, kdy si při porážce 2:6 připsal tři minusové body.  

Poprvé se v dresu Vancouver Canucks představil po příchodu z Vegas Golden Knights brankář Jiří Patera, který odchytal celý zápas v Abbotsfordu proti Calgary Flames a pomohl k výhře 4:3 po prodloužení.  

Brankář Petr Mrázek při porážce Chicago Blackhawks 2:4 s Detroitem odchytal první dvě třetiny a z 23 střel inkasoval dvě branky.  

Proboha. A je to tu zase! Velký český smolař po srážce odstoupil z utkání proti Islanders

 

další zajímavé články