úterý, 24. 09. 2024
Sparta porazila oslabené Dynamo a potvrzuje tak svoji formu

Sparta porazila oslabené Dynamo a potvrzuje tak svoji formu

Fotbalisté Sparty pokračují ve skvělé formě a po výhře 2:0 nad Českými Budějovicemi se znovu dotáhli na vedoucí Slavii. O vítězství se zasloužili Vitík a Krasniqi, zatímco Dynamo zůstává bez výhry.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 23. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Sparta Praha v 9. kole Chance Ligy potvrdila svou dominanci vítězstvím 2:0 v Českých Budějovicích, čímž se bodově přiblížila vedoucí Slavii. Obhájce titulu zahájil zápas s velkým tlakem a v 11. minutě otevřel skóre Martin Vitík, který hlavou zakončil centr z přímého kopu. Po přestávce přidal Ermal Krasniqi druhý gól, když v přesilovce po vyloučení domácího Ekpaie zpečetil vítězství Letenských.

Sparta dominovala, Dynamo dál bez výhry

Dynamo se nadále nachází na dně tabulky bez jediného vítězství a čeká na něj už 12 zápasů. Jihočeši, kteří se v minulém kole dočkali prvního bodu, utrpěli sedmou porážku a mají s jediným gólem nejhorší ofenzivu v soutěži. Trenér Straka nasadil debutanta Brabce na post stopera a staronového Ekpaie, ale ani to nestačilo,

Takhle ne! Erik ten Hag varuje Rashforda, že si musí dát život dohromady

Sparta začala zápas dominantně a rychle se ujala vedení. I když se Dynamo v úvodu dostalo k několika šancím, v 40. minutě přišlo pro ně zásadní oslabení, když Ekpai dostal červenou kartu po úderu do hlavy Rosse. Druhá půle přinesla uklidnění pro Spartu, když po rychlém brejku zvýšil Krasniqi na 2:0. I když domácí v závěru měli šance, jako například hlavičku Križana či střelu Čermáka, branku netrefili. Sparta tak v Českých Budějovicích neprohrála už podeváté za sebou a v lize bodovala v 19. utkání po sobě, přičemž neinkasovala už čtyři soutěžní zápasy.

další zajímavé články