úterý, 24. 09. 2024
Budějovice deklasovaly Pardubice v zaplněné Budvar aréně. Olesen zářil hattrickem

Budějovice deklasovaly Pardubice v zaplněné Budvar aréně. Olesen zářil hattrickem

Českobudějovický Motor si v nedělním utkání poradil s pardubickým Dynamem 6:1. Hlavní hvězdou večera se stal Nick Olesen, který zazářil hattrickem. Pardubičtí střelci nenašli recept na skvělého Jana Strmeně, který domácímu týmu výrazně pomohl k triumfu.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 23. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Motor České Budějovice předvedl před svými fanoušky v zaplněné Budvar aréně skvělý výkon a zaslouženě si připsal vítězství 6:1 nad Pardubicemi. Jihočeši se do soupeře pustili s obrovskou energií a hned ve čtvrté minutě rozjásal domácí publikum Nick Olesen přesnou střelou do horního rohu branky. Tento rychlý gól předznamenal dominanci domácího celku.

Vrána je nadšený z druhé šance ve Washingtonu. Jeho setrvání ovšem ještě není jisté

Do konce první třetiny přidali domácí další dvě branky a hosté se jen těžko dostávali do tempa. Pardubický brankář Will, který v úvodu několikrát podržel svůj tým, se musel ve druhé třetině po třetím Olesenově zásahu poroučet z branky. Náhradník Tomáš Vomáčka se sice snažil udržet Dynamu šance na zvrat, ale Motor pokračoval ve své ofenzivní smršti, uvádí web klubu HC Motor.

Frustrace Pardubic, Motor nadále útočil

Frustrace hostů gradovala, a zatímco domácí se bavili hokejem, Pardubice se ocitly pod neustálým tlakem. Pardubický tým měl sice několik slibných šancí, ale brankář Strmeň byl téměř neprostupný a připsal si několik klíčových zákroků. Domácí svůj výkon korunovali pátou brankou Jakuba Valského a poslední hřebík do pardubické rakve zatloukl v 55. minutě Josef Koláček. Motor si tak zajistil druhé domácí vítězství na startu sezóny, a to s drtivým výsledkem 6:1.

 

další zajímavé články