úterý, 24. 09. 2024
Erling Haaland: Sto gólů pro Manchester City a vyrovnání Ronaldova rekordu

Erling Haaland: Sto gólů pro Manchester City a vyrovnání Ronaldova rekordu

Erling Haaland znovu ukázal svou fenomenální gólovou formu, když dosáhl 100. gólu za Manchester City. Přitom dokázal vyrovnat rekord Cristiana Ronalda jako nejrychlejšího střelce 100 branek za evropský klub. Co tento milník znamená pro Haalanda a jak pokračuje jeho neuvěřitelná kariéra?


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 23. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City FC

Haaland svou 100. branku vstřelil v utkání proti Arsenalu, když v deváté minutě proběhl mezi dvěma obránci a přesně zakončil proti brankáři Davidu Rayovi. To znamená, že dosáhl tohoto milníku ve svém 105. zápase za Manchester City, což je přesně tolik, kolik potřeboval Cristiano Ronaldo na stejný úspěch během svého působení v Realu Madrid. Haalandův impozantní výkon jen potvrzuje, že jeho start v Premier League a Champions League je více než mimořádný, uvádí web ESPN.

Dominance, ale bez branky. Ten Haga tak může těšit jen návrat Hojlunda

Od začátku této sezony Premier League Haaland nastřílel devět gólů, včetně dvou hattricků, a suverénně vede střelecké tabulky. Kromě toho šel do zápasu Ligy mistrů proti Interu Milán s možností překonat Ronaldův rekord, kdy měl na kontě 99 gólů z 103 zápasů. Přestože tentokrát proti Interu branku nevstřelil, na jeho fenomenální cestě k dalším milníkům to nic nemění.

Co Haalandův rekord znamená pro City?

Pro Manchester City je Haaland naprostým klenotem. Jeho schopnost skórovat s neuvěřitelnou pravidelností dává City obrovskou výhodu nejen v domácí lize, ale i na mezinárodní scéně. Navíc jeho úspěch vyzdvihuje Manchester City mezi elitu evropských klubů, kde se i další hráči přidávají k exkluzivnímu "klubu 100 gólů" – jako například Kevin De Bruyne, který letos také dosáhl tohoto milníku, i když v mnohem více zápasech.

 

 

 

další zajímavé články