úterý, 24. 09. 2024
Napínavou bitvu mezi Libercem a Hradcem musely rozhodnout až nájezdy

Napínavou bitvu mezi Libercem a Hradcem musely rozhodnout až nájezdy

V napínavém souboji mezi Hradcem Králové a Libercem si fanoušci užili akční podívanou. Po několika zvratech ve skóre zápas dospěl do samostatných nájezdů, kde se hrdinou stal Oscar Flynn. Vítězství si tak nakonec odvezli hosté z Liberce po výsledku 4:3.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 23. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

V Hradci Králové se odehrál dramatický zápas, kde se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. Hned zpočátku utkání byli domácí velmi aktivní a díky důrazu Jakuba Poura otevřeli skóre při přesilové hře. Liberec však nezůstal dlouho pozadu, T. J. Melancon rychle srovnal skóre na 1:1 po vydařené střele ze slotu. Ani jeden tým nechtěl ustoupit, což slibovalo vzrušující pokračování.

Liberec v přesilovkách, Hradec v oslabení

Ve druhé třetině se Severočechům naskytla výhoda přesilové hry, kterou dokázali využít. Po šťastném odrazu od Faška-Rudáše se ke kotouči dostal Jaroslav Vlach a poslal Liberec do vedení. Těsně před koncem druhé třetiny však Martin Pláněk za Hradec srovnal na 2:2 přesnou trefou do horního rohu branky, uvádí web Bílí Tygři liberec.

Tvrdá rána pro nejdražší kádr v lize. V Budějovicích schytal ostudný debakl, fanoušci vyhazují trenéra

Třetí dějství bylo plné emocí, když po faulu kolenem musel Pláněk opustit led s trestem na pět minut. Přesilovka však paradoxně více sedla domácím, když Jordan Perret zvýšil na 3:2 pro Hradec. Radost ale trvala jen krátce, protože Róbert Lantoši odpověděl a srovnal skóre na 3:3. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, kde se nerozhodlo, a tak o vítězi rozhodly až nájezdy. V nich byl jediným úspěšným střelcem Oscar Flynn z Liberce, který svému týmu zajistil vítězství 4:3.

 

další zajímavé články