sobota, 28. 09. 2024
Velký comeback v OKTAGONu: Brito se vrací a plánuje znovu usednout na trůn

Velký comeback v OKTAGONu: Brito se vrací a plánuje znovu usednout na trůn

V nedávné době byla situace v OKTAGON welterové váze poměrně přehledná. Po ukončení první milionové pyramidy se rýsovala nová cesta, která vedla k souboji dvou finalistů – Iona Surdua a Lemana Gogoladzeho. Tito dva zápasníci se měli střetnout o prázdný titul v této váze. Nicméně k tomuto očekávanému duelu zatím nedošlo a teď je vše ještě zamotanější, protože byl oznámen nečekaný comeback, který může veškeré plány otočit vzhůru nohama.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 20. 09. 2024
  • , zdroj fotky: OKTAGON MMA

Organizace OKTAGON MMA s velkou radostí oznámila návrat bývalého šampiona této váhy, Kaika Brita. Fanoušci na tuto zprávu čekali dlouhé měsíce. „Brito se vrací! Poslední šampion welterové váhy je zpátky a jeho cílem je opět získat ztracený titul," informovala organizace na svých oficiálních kanálech.

Kaik Brito naposledy zápasil v kleci OKTAGONu na konci roku 2022, kdy na turnaji OKTAGON 37 předvedl neuvěřitelný výkon proti Davidu Kozmovi. Brazilec tehdy svého soupeře doslova deklasoval a mnozí věří, že Kozma už se z tohoto střetu nikdy zcela nevzpamatoval. Po tomto triumfu se předpokládalo, že Brito vstoupí do milionové pyramidy, ale místo toho se rozhodl vyzkoušet šanci v UFC Contender Series. Bohužel jeho cesta v této soutěži skončila prohrou, což vedlo k dlouhé pauze od vrcholových zápasů. Tuto přestávku vyplnil jediným zápasem v lokální organizaci, který nepředstavoval přílišnou výzvu.

Nyní se však Brito vrací na scénu OKTAGONu, kde je pro něj připravena celá řada zajímavých soupeřů. V závislosti na tom, jak se bude situace vyvíjet, by se dokonce mohl zapojit i do boje o titul, pokud by Surdu nebo Gogoladze nebyli schopni nastoupit. I když je zatím předčasné cokoliv předvídat, Britův návrat slibuje vzrušující změny ve welterové divizi a může pořádně zamíchat kartami v honbě za šampionátem.

Brito se netají svými ambicemi opět usednout na trůn welterové váhy a jeho návrat přináší do OKTAGONu zcela novou dynamiku. Fanoušci i zápasníci teď napjatě čekají, jaké budou další kroky a jak Brito ovlivní již rozběhlé plány v této kategorii.

další zajímavé články