čtvrtek, 19. 09. 2024
Chci se vrátit na led co nejdříve, jak to jen půjde, sdělil útočník Vancouveru Dakota Joshua, jenž si v létě vyslechl strašlivou diagnózu

Chci se vrátit na led co nejdříve, jak to jen půjde, sdělil útočník Vancouveru Dakota Joshua, jenž si v létě vyslechl strašlivou diagnózu

Krutou zprávu si od lékařů před časem vyslechl hokejista Vancouveru Canucks Dakota Joshua. Americkému forvardovi zjistili rakovinu varlat a musel se podstoupit operaci. Kvůli následné rekonvalescenci tak nestihne čtvrteční začátek přípravného kempu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 18. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Osmadvacetiletý útočník Dakota Joshua nebude přítomen na startu tréninkového kempu hokejistů Vancouver Canucks před novou sezonou NHL. Americkému hráči totiž lékaři diagnostikovali rakovinu varlat a musel podstoupit operaci. V tiskovém prohlášení klubu Joshua potvrdil, že ho tato zpráva zasáhla, ale zároveň vyjádřil víru v rychlý návrat na led. „Během léta jsem si na jednom z varlat nahmatal bulku, kterou lékaři později diagnostikovali jako rakovinu varlat. Byla to samozřejmě děsivá zpráva, ale naštěstí se lékařům podařilo nádor úspěšně odstranit," sdělil Joshua. Operace proběhla úspěšně, ale hráč se stále zotavuje. Kvůli rekonvalescenci tak americký forvard nestihne začátek přípravného kempu Vancouveru. „Posledních několik týdnů bylo extrémně náročných a ještě se zotavuji po operaci, proto bohužel nestihnu začátek kempu, ale plánuji se vrátit, co nejdříve to jen půjde," uvedl Joshua optimisticky.

Loňská sezona byla pro Joshuu tou doposud nejlepší

Minulá sezona byla pro Joshuu jeho dosud nejlepší v NHL. V 63 zápasech základní části nasbíral 32 bodů za 18 gólů a 14 asistencí, což jsou jeho nejlepší čísla v kariéře. Navíc v play-off přidal dalších osm bodů za 4 branky a 4 gólové přihrávky ve 13 zápasech, čímž ukázal, že je důležitým členem týmu i v klíčových momentech sezony. Výkony z minulé sezony vedly k tomu, že na konci června podepsal s Vancouver Canucks nový čtyřletý kontrakt, který mu zajistí celkový příjem 13 milionů dolarů. Tento dlouhodobý kontrakt tak potvrzuje důvěru klubu v jeho schopnosti a jeho důležitost pro budoucnost týmu. Klub i fanoušci věří, že se Joshua brzy uzdraví a bude pokračovat v rozvíjení své kariéry v NHL. Kanadský celek loni vypadl ve čtvrtfinále play off, kde padl s pozdějším poraženým finalistou Edmontonem.

Liptovský Mikuláš získal do svých řad vítěze Stanley Cupu. Kariéru kanadského obránce přibrzdilo vážné obvinění

další zajímavé články