čtvrtek, 19. 09. 2024
Nic se nemění! Hašek zůstává trenérem, Fousek o změně neuvažoval

Nic se nemění! Hašek zůstává trenérem, Fousek o změně neuvažoval

Nic se nemění, repre jede dál. Ivan Hašek zůstává trenérem národního týmu. Výkonný výbor FAČR na úterním zasedání jeho možné odvolání dokonce ani neřešil. Vedení asociace však vyjádřilo nespokojenost s debaklem v Gruzii. Proti Albánii a Ukrajině pak vedení očekává úspěšné výsledky a dobré výkony.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 17. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Hašek převzal českou reprezentaci teprve v lednu, ale fanoušci jsou netrpěliví, a tak se po nedávném debaklu v Gruzii kouč dostal pod velký tlak.

Pomohlo mu ale následné vítězství 3:2 nad Ukrajinou. Očekávalo se, že bude ve funkci pokračovat - zejména proto, že neexistuje kandidát na jeho nahrazení - , což se po úterním jednání výkonného výboru potvrdilo.

Důvěru mu vyjádřil i Fousek.

Bezmezná podpora

Ostatně, Hašek se zasedání  sám zúčastnil, dorazil i nový generální sportovní manažer mužstva Tomáš Hübschman. "Návrh na vyjádření nedůvěry trenéru Haškovi nikdo na výkonném výboru nevznesl. Trenér i sportovní manažer odpověděli na všechny otázky, které jim členové výkonného výboru položili, a k hodnocení posledního dvojutkání se postavili velmi sebekriticky," řekl Fousek.

"Diskutovalo se o dvojzápase s Gruzií a Ukrajinou a o nadcházejícím dvojutkání proti Albánii a Ukrajině. Situace ve skupině je otevřená, ve fotbale rozhodují výsledky a herní projev. V říjnu rozhodně chceme uspět a navázat na výhru s Ukrajinou," dodal.

Hašek má u reprezentace kontrakt do konce kvalifikace o mistrovství světa, která začne v březnu. Součástí je opce na případné play off o šampionát a samotný turnaj.

V čele svazu má být vážně persona. Někdo, kdo pro fotbal udělá první a poslední, řekl Rada a zaútočil na Vacka z Kudy běží zajíc

další zajímavé články