čtvrtek, 19. 09. 2024
Pouť letošní Maxa ligou začne pro obhájce titulu ze Vsetína nakonec až ve středu. Navrátilec Stříteský věří, že tým zúročí zkušenosti z přípravných duelů

Pouť letošní Maxa ligou začne pro obhájce titulu ze Vsetína nakonec až ve středu. Navrátilec Stříteský věří, že tým zúročí zkušenosti z přípravných duelů

Vsetín vyhlíží start do nového ročníku. Sobotní duel s Frýdkem-Místkem byl vzhledem k situaci v celé České republice odložen, a tak si budou muset Valaši na svůj první start minimálně do středy počkat. O své pocity z přípravy se pro sportwin.cz podělili Matěj Stříteský a Erik Hrňa.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 09. 2024
  • , zdroj fotky: VHK Vsetín, Radka Žitníková

Hokejistům Vsetína odložilo start do nového ročníku nepříznivé počasí, které způsobilo na mnoha místech České republiky záplavy. Kromě Vsetína, který se měl na domácím ledě střetnout s Frýdkem-Místkem, se dále v rámci 1. kola Maxa ligy neuskutečnil duel mezi Zlínem a pražskou Slávií a také souboj Přerova s Jihlavou. Nekompletní úvod nového ročníku tak obstaraly čtyři zápasy, v nichž hned ve třech případech muselo vítěze určit minimálně prodloužení. „Posilovala celá Chance liga. Řekl bych, že to bude opět vyrovnané a tak deset týmů bude bojovat o tu špičku,“ řekl pro sportwin.cz kapitán Vsetína Erik Hrňa, který je s pěti extraligovými tituly na kontě jednou z nejvýraznějších tváří soutěže.

Extraligové týmy nastavily Vsetínu zrcadlo

Valaši budou i v novém ročníku patřit k největším favoritům na celkový triumf. V přípravě odehráli sedm zajímavých utkání. Čtyřikrát se poměřili s účastníky slovenské extraligy, mezitím se ještě střetli s polským medailistou a vše završili dvěma souboji s týmy z české extraligy. V nich si připsali třeba cenný skalp Komety Brno. „Přes tu sezonu se ty týmy potkávají prakticky pořád dokola. Bylo pro nás tedy jedině plus, že jsme si mohli v tom přípravným období vyzkoušet hrát s jinými soupeři. A ještě paráda, že přijela Kometa a Vítkovice, kteří nás prověřili v tom, co bychom chtěli a to je postup do extraligy. Tyhle týmy nám nastavili zrcadlo. V jednom zápase ano, jde hrát s extraligovým soupeřem, ve druhém nám zase Vítkovice ukázaly, na čem jsme vyhořeli a co potřebujeme pilovat, takže já jsem jedině rád, že jsme mohli hrát s těmito soupeři,“ hodnotil přípravu pro sportwin.cz další hráč s bohatými extraligovými zkušenostmi, zadák Matěj Stříteský. Vsetín by tak měl začít ve středu na ledě pardubické rezervy, která se v prvním kole rvala srdnatě na ledě Třebíče a prohrála nad favoritem až po samostatných nájezdech.

Že je většině nováčků v Kometě přes třicet? Já těmto hráčům věřím, hlásí nový kouč brněnského celku

další zajímavé články