středa, 18. 09. 2024
Nepřesvědčivá repre? Není tam žádný Poborský, Rosický a Baroš, míní Vrba. Třeba však Haškovi pomohou Šulc a další

Nepřesvědčivá repre? Není tam žádný Poborský, Rosický a Baroš, míní Vrba. Třeba však Haškovi pomohou Šulc a další

I když dokázal český národní tým proti Ukrajině (3:2) napravit špatný dojem z Gruzie (1:4), širokou veřejnost na své straně nemá.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 12. 09. 2024
  • , zdroj fotky: FC Zlín

Hlavní trenér Ivan Hašek, jenž ve funkci nahradil Jaroslava Šilhavého, zatím výběru nedokázal vtisknout žádnou tvář, což bylo patrné i na německém Euru.

Podle šedesátiletého experta Pavla Vrby chybí mužstvo výrazné osobnosti...

"Tím to má Ivan složitější. Moc mu nezávidím. Zvlášť když čtu názory odborníků, kteří by chtěli, aby naše reprezentace byla tahounem Evropy, ale myslím si, že na to nemáme hráče. Trenér je pak pod tlakem lidí, kteří jsou možná taky pod vlivem dalších lidí, a do toho se už ani moc pouštět nechci," pronesl trojnásobný vítěz české ligy s Plzní v anketě pro ČT Sport.

Podle něj bohužel v současnosti nemáme hráče, jimiž jsme disponovali v minulosti a kteří byli výjimeční v TOP klubech.

V dnešní repre zkrátka není žádný Poborský, Rosický nebo Baroš, říká Vrba

"Ti současní už taková postavení nemají. Není tam zkrátka žádný Poborský, Rosický, Baroš. A je to realita a musíme se zaměřit na to, abychom zase takové hráče vychovali," doplnil stratég, jenž slavil tituly i na Slovensku a v Bulharsku.

Když se zrodil úspěch v Bělehradě 1976, polovina hráčů byla ze Slovanu Bratislava a polovina z Dukly. V další úspěšné éře dokázal vytěžit Karel Brückner maximum ze dvou či tří úžasných jednadvacítek.

"Hráli spolu třeba deset patnáct let, třeba od reprezentační sedmnáctky. To dneska není. Ivan Hašek musí pořád vysvětlovat, proč nominoval toho, a ne toho. Ale uvidíme, třeba mu ti mladí, jako Šulcové a další, pomůžou a zase budou fanoušci spokojení," zůstal optimistou Vrba, jenž na nejvyšší úrovni zatím naposledy trénoval zlínské "ševce".

 

Budoucnost Ivana Haška u reprezentace. Měl by zůstat, nebo skončit?

další zajímavé články