středa, 18. 09. 2024
Hašek má za sebou dvě šachové partie s vicemistryní Česka. Jednou se mu podařilo dosáhnout na remízu

Hašek má za sebou dvě šachové partie s vicemistryní Česka. Jednou se mu podařilo dosáhnout na remízu

TOP 09 zaštítěný Dominik Hašek bude brzy usilovat o senátorské křeslo, s tím, že ho veřejně podpořili například i Jiří Hrdina nebo Petr Janda.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 12. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Jeho předvolební heslo zní "Jsme jeden tým a spolu to dokážeme," čímž připomněl svou slavnou sportovní éru, během níž dosáhl na dva Stanley Cupy či slavný triumf v Naganu.

"V hokeji jsem měl vždycky cíl pomoct svému týmu co nejvíce. A úplně stejně to vidím i v Senátu, kde bych chtěl bojovat za Benešovsko, zákony posilující bezpečnost republiky, lidská práva nejen na Ukrajině. Politika často vypadá nekompromisně, ale chci ji pojmout podobně jako hokej, kolektivně. Mým týmem tentokrát bude Benešovsko a celá Česká republika," citoval web top09.cz slova devětapadesátileté hokejové legendy.

Hokejové MS opět v Česku už v roce 2029?

Bývalý gólman Chicaga Blackhawks, Buffala Sabres, Detroitu Red Wings i Ottawy Senators zavítal během své kampaně i do Říčan, kde dostal šanci zahrát si šachy s vynikající šachistkou, reprezentantkou a mezinárodní mistryní Martinou Kořenovou.

"Výsledek obou partií byl předpokládatelný (v jedné z nich jsme se domluvili na remíze, tedy spíše mi byla věnována)," hodnotil svůj šachový výkon "Dominátor".

S koučem Mariánekm Jelínkem spolupracující Kořenová, jež jako dorostenka a juniorka vyhrála pětkrát mistrovství Československa, měla kvůli čtyřem dětem velmi dlouhou pauzu, letos se však stala již potřetí vicemistryní ČR, když byla nad její síly pouze domácí jednička Julia Movsesian, se kterou remizovala a prohrála.

další zajímavé články