úterý, 17. 09. 2024
Budoucnost ženského hokeje! Elitní hráčka Tejralová, mentorka a trenérka vede nadějné mladé hokejistky

Budoucnost ženského hokeje! Elitní hráčka Tejralová, mentorka a trenérka vede nadějné mladé hokejistky

Aneta Tejralová není jen hráčkou elitní hokejové ligy v zámoří a kapitánka národního týmu, ale také mentorka a trenérka mladých hokejistek.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 11. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Česká hokejová reprezentace

Tejralová vedla nedávno kemp Holky na led, kromě toho je pravidelně součástí realizačního týmu výběrů Future Olympians. “Jsem z toho nadšená,” uvedla pro web Českého hokeje Aneta Tejralová.  

Akcí, do kterých se Tejralová zapojuje, je skutečně hodně. Kemp Holky na led konaný v Liberci byl kapacitně naplněn. Projektu Future Olympians se i s její pomocí velmi daří. “Tyhle projekty jsou super, co bych za to já při svých začátcích dala! Financuje to svaz, rodiče do toho nemusí dávat nic. Holky se hýbou, získávají lásku k hokeji a taky se trochu více socializují a seznámí s jinými hokejistkami,” říká Tejralová. 

Dle Tejralové se na kempech celý realizační štáb specializuje na rozvoj dovedností. Hodně záleží na tom, o jakou akci se jedná. Future Olympians má výběry do 19 a 15 let, akce Holky na led je naopak věnována těm nejmenším. Kempu v Liberci se tak účastnily hráčky narozené v letech 2012-2014. 

“Jsme ráda, že holkám můžu něco předat” 

Aneta Tejralová je jednou z osobností, které se na vývoji českého ženského hokeje podílí. Novým členem pro Future Olympians se stal například někdejší vynikající hokejista Michal Birner. Zapojuje se také Dušan Andrašovský, jehož hráčská kariéra je také velmi bohatá.  

Pro holky je to super. Kluci vejdou do šatny a vidíte, jak jsou holky nadšené. Nejsou vůbec nervózní, byť jde z kluků samozřejmě respekt. Je pro ně ale super vidět, že i takhle zkušení lidé s velkými kariérami mají zájem o jejich posun,” říká hráčka Ottawy. 

Dominik splňuje naše představy moderního, bruslivého obránce, říká Divíšek. Nová tvář posílí obranu Sparty

další zajímavé články