úterý, 17. 09. 2024
Další trapas českého fotbalu. Lvíčata dostala za vyučenou v Dánsku

Další trapas českého fotbalu. Lvíčata dostala za vyučenou v Dánsku

Trapas, ostuda, bída. Čeští reprezentanti do 21 let utrpěli v kvalifikačním utkání o postup na Euro 2025 debakl 0:5 v Dánsku. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka si tak zkomplikovali postup, na dnešního soupeře ztrácejí šest bodů, byť odehráli o zápas méně.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 11. 09. 2024
  • , zdroj fotky: fotbal.cz

Lvíčata po první půli prohrávala po brance Williama Bövinga. S tím by se ještě něco dalo dělat, nicméně po změně stran domácí rozhodli mezi 48. až 61. minutou, kdy skórovali hned třikrát. V závěru pak uzavřel konečný výsledek na 5:0 Mathias Kvistgaarden.

Na šampionát přímo postoupí vítězové devíti skupin a tři celky s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Dalších šest mužstev z druhých pozic zamíří do baráže, v níž se utká o zbylá tři místa na turnaji. Kvalifikaci tým zakončí v říjnu ve Walesu a doma s Litvou.

Zaznělo po zápase...

Václav Sejk: "Byl to výkon hodný mladších žáků, pro mě naprosto nepochopitelné. Zbytečně jsme to otevřeli, nebylo to hodné toho, za jaký dres hrajeme. Po třetím gólu jsem klukům říkal, že hrajeme primitivně a naivně, to mě nejvíc štvalo. Udělali jsme strašně hloupé chyby, Dánsko je nebezpečné do brejků a dneska to ukázalo. Nedokáži si to zhodnotit jinak než jako strašně bolavý zápas. Pro mě je to strašně nepochopitelné."

Jan Suchopárek: "Odehráli jsme slušný první poločas, měli jsme poměrně vyrovnaný počet příležitostí. Nehráli jsme špatně. Nezvládli jsme začátek druhého poločasu a bylo prakticky rozhodnuto o utkání. Myslím si, že i někteří hráči nevěřili, že můžeme alespoň zkorigovat výsledek. Výsledek 0:5 je tristní."

Podrobnosti připravujeme...

Rýsuje se odstoupení Petra Fouska? Kluby chtějí jeho konec ve funkci

další zajímavé články