úterý, 17. 09. 2024
Co bude s Crosbym? Ke své budoucnosti se nyní vyjádřil sám hráč

Co bude s Crosbym? Ke své budoucnosti se nyní vyjádřil sám hráč

Situace okolo nového kontraktu sedmatřicetiletého kanadského útočníka Sidneyho Crosbyho stále není jasná. V posledních dnech se objevují spekulace o jeho možném odchodu, nyní se tak k celé věci vyjádřil samotný legendární centr.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 10. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Crosby uvedl, že jeho odchod z organizace je vyloučen, i přesto, že o něj projevilo zájem několik klubů. Crosby, který nikdy nehrál v NHL za jiný tým než za Pittsburgh, bude mít po sezóně 2024/25 možnost stát se nechráněným volným hráčem, protože mu vyprší dvanáctiletá smlouva s průměrnou hodnotou 8,7 milionu dolarů ročně. „Jsem optimista a myslím si, že se nám podaří uzavřít dohodu. Nevím přesně, kdy to bude, ale není to vůbec složitý proces. Cítím se opravdu dobře, těším se na tréninkový kemp, stejně jako když jsem byl nováčkem. Ta vášeň tam pořád je. Doufám, že to tak zůstane ještě několik let," řekl Crosby.

Crosby má před sebou další milníky

Během letní přestávky se hojně spekulovalo o jeho budoucnosti. Zatímco některé zdroje informovaly o jeho možném setrvání v Pittsburghu, jiné nevylučovaly jeho odchod do týmu s větší šancí na zisk Stanley Cupu. Tento scénář byl podpořen faktem, že Penguins dvakrát za sebou nepostoupili do play-off, přičemž v poslední sezoně jim k postupu chyběl jediný bod.

Navzdory svému věku Sidney Crosby stále prokazuje, že patří mezi nejlepší hráče NHL. V posledních dvou sezónách nasbíral 93 a 94 bodů, a i přes časté zdravotní problémy a otřesy mozku nikdy nezaznamenal méně bodů, než odehrál zápasů. Díky své konzistenci je desátým nejproduktivnějším hokejistou historie NHL. S celkovým počtem 1596 bodů má reálnou šanci vylepšit své postavení v historickém žebříčku a teoreticky by mohl zaútočit na třetího Marka Messiera (1887 bodů) nebo druhého Jaromíra Jágra (1921 bodů). Crosby navíc potřebuje 128 bodů, aby překonal rekord Pittsburghu, který drží klubová legenda Mario Lemieux s 1723 body. Přestože se blíží konec jeho smlouvy, zdá se, že hvězdný kapitán Penguins má ještě mnoho co nabídnout.

Slavná hokejová značka mění majitele

další zajímavé články