úterý, 17. 09. 2024
Kritika Procházky? Trochu mě to překvapilo, protože jsem se s tím v takovém rozměru nesetkal, přiznává Karaivanov

Kritika Procházky? Trochu mě to překvapilo, protože jsem se s tím v takovém rozměru nesetkal, přiznává Karaivanov

Kdy půjde opět do akce zřejmě nejuznávanější český MMA fighter Jiří Procházka? Jeho manažer Martin Karaivanov doufá, že se tak stane ještě do konce roku 2024.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 09. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Po červnové porážce od Alexe Pereiry, který Procházku srazil na kolena již podruhé, padlo na celý brněnský tým dost kritických slov.

Něco zaznamenal i zmíněný manažer a trenér v jedné osobě Martin Karaivanov. "Samotného mě to trochu překvapilo, protože jsem se s tím v takovém rozměru nesetkal. Kritika je vždycky, ale my si to dokážeme v týmu pojmenovat, chyby odstranit a pokračovat dál," pronesl v interview pro portál sport.cz.

Aktuálním cílem Procházky, jenž má za sebou dovolenou, jež ho zavála například i do Austrálie, je návrat do hry, příprava a vyhrávání zápasů. To, v jaké to bude divizi (zda do 93, nebo do 84 kilogramů), jasné není, protože o tom rozhoduje více faktorů.

Ohledně váhové kategorie se ještě nerozhodlo

"Teď není stanovený cíl, jestli to bude nižší váha, nebo stávající. Záleží na tom, jak to bude s termínem zápasu, soupeřem a případně s dalším postupem. Musí to mít nějakou návaznost, aby se nejednalo jen o jeden konkrétní zápas, ale o strategii," vysvětlil.

Manažerský tým okolo Procházky, který má v profesionálním MMA bilanci 30 výher a 5 porážek, zkusí s vedením UFC domluvit duel ještě do konce kalendářního roku 2024. Protože by měl být rodák z Hostěradic zdravotně v pořádku, návratu nic nebrání.

Jedním z možných soupeřů se zdá být Jamahal Hill, jenž podlehl Pereirovi velmi rychle také a v minulosti o přemožiteli Rakiče, Teixeiry, Reyese či Oezdemira mluvil nepříliš lichotivě.

Karaivanov zopakoval, že je to o tom, jak se to celé namodeluje, nicméně uznval, že moc možností nezbývá. "Vždy se může něco pokazit anebo přijít nějaká nečekaná příležitost, jako třeba naposledy odveta s Pereirou. Tehdy jsme zápasili s Rakičem a poté jsme měli jít další zápas až v srpnu. I proto by to neměl být jen jeden krok, ale mělo by vše na sebe navazovat. Musí to dávat smysl," uzavřel uznávaný trenér.

další zajímavé články