pondělí, 16. 09. 2024
Alex Pereira vyzývá šampiona střední váhy k boji o titul

Alex Pereira vyzývá šampiona střední váhy k boji o titul

Brazilec Alex Pereira oznámil, že je připraven vrátit se do střední váhy a vyzvat současného šampiona Dricuse du Plessise. Po úspěchu v lehké váze si Pereira klade za cíl získat zpět svůj titul ve střední váze.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 04. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Alex Pereira, bývalý šampion střední váhy UFC, který nedávno přesedlal do lehké váhy, vyjádřil na sociálních sítích svůj záměr znovu sestoupit do střední váhy a pokusit se získat zpět titul, o který přišel v roce 2023 po porážce s Israelem Adesanyou. Po přesunu do lehké váhy se sedmatřicetiletý Pereira rychle stal šampionem ve dvou váhových kategoriích a nyní hodlá svůj titul obhajovat 5. října na UFC 307 proti Khalilu Rountreemu.

Pereira touží po návratu do střední váhy a chce opětovně získat titul

Přestože se Pereira soustředí na obhajobu svého titulu, nezapomíná ani na své ambice ve střední váze. Ve svém příspěvku na sociálních sítích vyzval současného šampiona střední váhy, Jihoafričana Dricuse du Plessise, k zápasu o pás. „Chci ještě jednou sestoupit do střední váhy a jít si pro pás,“ prohlásil Pereira. „Hej, Dricusi, přines svou vůli bojovat se mnou, abys mohl dokázat, že jsi lepší než já,“ dodal.

Du Plessis získal pás v srpnu 2023 na UFC 305, kdy porazil dlouholetého rivala Pereiry, Israela Adesanyu. Pereira se stal senzací ve střední váze, když při svém prvním titulovém zápase překvapivě porazil Adesanyu, ačkoliv v UFC bojoval teprve krátce. Po pěti zápasech v této váze se však rozhodl pro přechod do lehké váhy, kde dosáhl na titul i přes náročnou váhovou redukci, kterou musel ve střední váze podstoupit, uvádí web BBC.

Nejlepší MMA bojovník všech dob čelí nařčení ze strachu. Budu ten, kdo tě porazí, křičí vyzývatel. Jones odpovídá

Pereira je jedním z pouhých devíti bojovníků v historii UFC, kteří získali tituly ve dvou váhových kategoriích, a dosáhl tohoto úspěchu v rekordně krátkém čase. Prezident UFC Dana White uvedl, že by se Dricus du Plessis mohl vrátit do své domovské Jihoafrické republiky pro své další vystoupení, což by mohlo vytvořit ideální scénu pro potenciální souboj s Pereirou. Pokud se tento souboj uskuteční, bude to pro fanoušky MMA jedna z nejočekávanějších bitev, kdy se bývalý šampion pokusí získat zpět svůj titul proti novému vládci střední váhy.

další zajímavé články