čtvrtek, 19. 09. 2024
Nejlepší MMA bojovník všech dob čelí nařčení ze strachu. Budu ten, kdo tě porazí, křičí vyzývatel. Jones odpovídá

Nejlepší MMA bojovník všech dob čelí nařčení ze strachu. Budu ten, kdo tě porazí, křičí vyzývatel. Jones odpovídá

V UFC se pomalu schyluje k dalšímu velkolepému střetu, který zatím probíhá především na sociálních sítích. Na jedné straně stojí Jon Jones, neohrožený šampion těžké váhy, a na straně druhé Tom Aspinall, odhodlaný vyzyvatel, jehož odvážná slova vyvolala bouři ve světě bojových sportů.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 31. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Tom Aspinall, který se rychle vypracoval na jednu z nejjasnějších hvězd UFC, nedávno poskytl rozhovor pro SPORTbible, v němž se rozhodl nemlžit a ostře zkritizoval svého potenciálního soupeře Jonese.

Když přišla řeč na to, kdo je největším "mistrem v uhýbání zápasům", Aspinall neváhal ani chvilku. „To je jednoznačně Jon Jones,“ prohlásil sebevědomě. „Všichni vidíme, jak se snaží vyhnout zápasu se mnou a místo toho si vybírá staršího Stipeho Miocice.“

Aspinall tímto komentářem jasně narážel na Jonesovo rozhodnutí bránit svůj titul proti Miocicovi, veteránovi MMA, namísto toho, aby přijal výzvu od mladšího a nebezpečnějšího soupeře.

Jon Jones, bojovník, který je známý nejen svými schopnostmi v oktagonu, ale také svou neústupností vůči kritikům, nezůstal pozadu a odpověděl způsobem sobě vlastním. Na svých sociálních sítích zveřejnil komentář, který byl tak ostrý, že jej později kvůli jeho vulgární povaze raději smazal. Přesto se jeho slova rozšířila mezi fanoušky jako lavina.

„Aspinall má můj velký černý párek každý týden ve své puse. Neustále se zabývá mým jménem, což mi lichotí,“ začal Jones. „Bylo tu mnoho šampionů, ale nikdo jako já. Můžu vám zaručit, že Aspinall nikdy nezíská více titulů než já. A to je to, na čem skutečně záleží,“ dodal s nezlomnou sebejistotou.

Jon Jones, který je považován za jednoho z největších bojovníků v historii UFC, má za sebou nejen dlouhou řadu vítězství, ale také řadu kontroverzí, které vrhají stín na jeho jinak brilantní kariéru. Přesto, před rokem a půl, získal svůj současný titul v těžké váze, když v dominantním zápase porazil Ciryla Ganea. Tím si upevnil svou pozici po více než dekádu trvající nadvládě v nižší váhové kategorii.

Na opačné straně spektra stojí Tom Aspinall, rychle stoupající hvězda UFC, která nedávno získala prozatímní titul v těžké váze a na UFC 304 jej úspěšně obhájila, když knockoutovala Curtise Blaydese. Tento působivý výkon jen podtrhl jeho odhodlání a tlak, který vyvíjí na Jonese, aby konečně přijal jeho výzvu.

další zajímavé články