pondělí, 16. 09. 2024
Hokejová extraliga začne o den dříve a hned pěkně zostra. Odstartuje jí totiž šlágr prvního kola

Hokejová extraliga začne o den dříve a hned pěkně zostra. Odstartuje jí totiž šlágr prvního kola

Úvodní kolo nového ročníku hokejové Tipsport extraligy bude mít nakonec jednu přehrávka. O den dříve, než ostatní kluby, se představí ve šlágru kola Sparta proti úřadujícímu mistrovi z Třince. Důvodem je zápas fotbalové Ligy mistrů.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 03. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Extraliga ledního hokeje odstartuje už v úterý 17. září, kdy se v prvním kole utkají týmy Sparty a Třince. Tento zápas měl původně proběhnout o den později, tedy společně s dalšími zápasy prvního kola. Vedení soutěže však rozhodlo o přeložení tohoto úvodního duelu o den dříve.

Důvodem této změny byla termínová kolize s utkáním fotbalové Sparty, která ve středu hraje svůj první zápas Ligy mistrů proti Salcburku. Zástupci společnosti BPA sport marketing, která je partnerem nejvyšší domácí hokejové soutěže, o této změně informovali veřejnost s dostatečným předstihem.

Změna sklidila pozitivní ohlas

Změna v programu Extraligy byla přijata pozitivně zejména mezi fanoušky Sparty. Ti budou moci díky posunutí hokejového zápasu budou mít možnost navštívit jak utkání svého hokejového týmu, tak i fotbalový zápas na Letné. Sparta se tedy utká s úřadujícím šampionem Třincem v úterý v 18:30 hodin v O2 areně. „Vyhověli jsme přání sparťanských fanoušků, kteří by si přáli vidět jak utkání fotbalové Ligy mistrů na Letné, tak prestižní duel Sparty s Třincem v naší O2 areně," uvedl tiskový mluvčí hokejové Sparty Marek Táborský.

Extraliga měla původně začít kompletním programem prvního kola ve středu 18. září, kdy se odehrají další plánované zápasy. České Budějovice se střetnou s Karlovými Vary, Mladá Boleslav změří síly s Olomoucí, Vítkovice přivítají Plzeň, Litvínov se utká s Hradcem Králové, Pardubice s Kladnem a Brno bude hostit Liberec. Nebude tedy nouze o zajímavé zápasy, které slibují již na úvod sezony velkou dávku napětí a hokejových emocí.

Plzeň podepsala před startem hokejové extraligy zvučné jméno

další zajímavé články