pondělí, 16. 09. 2024
Plzeň podepsala před startem hokejové extraligy zvučné jméno

Plzeň podepsala před startem hokejové extraligy zvučné jméno

Hokejová Tipsport extraliga klepe na dveře a čtrnáctka elitních tuzemských klubů ladí poslední zbytky formy. Někteří ještě na poslední chvíli doplňují své kádry, jako například plzenští Indiáni. Ti podepsali necelé tři týdny před startem zvučné jméno.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 03. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Plzeň do nového ročníku vstoupí 18. září zápasem ve Vítkovicích, ve kterém už se bude moci opřít o svoji novou akvizici. Tou je český reprezentant Dominik Simon, jenž se na soupisku Západočechů vrací po devíti letech. Většinu z nich strávil třicetiletý forvard za oceánem, kde postupně nastupoval v barvách Pittsburghu, Calgary a Anaheimu. V nejlepší klubové hokejové soutěži NHL odehrál Simon 268 utkání, ve kterých nasbíral 81 bodů. Jeho poslední destinace dosavadní kariéry byli v české extralize, kde si zahrál za Spartu a České Budějovice. V uplynulém ročníku nastoupil za Jihočechy ke 47 duelům, ve kterých si na konto připsal 5 branek a 13 přihrávek. V následném play off přidal k této statistice z osmi zápasů jednu asistenci.

Úspěšná zkouška s Patrikem Brůnou

Simon se letos přidal k Plzni společně s Patrikem Brůnou, kde oba absolvovali herní zkoušku. Oba dva podepsali s Indiány smlouvu na jeden rok, součástí dohody Dominika Simona s klubem je pak jednoletá opce. „Samozřejmě Dominikovy kvality známe. Je to vynikající hokejista, což potvrdil i v přípravných zápasech. Vnímáme i jeho minulost, na které Dominik sám pracuje a my jsme ochotni mu maximálně pomoci,“ uvedl generální manažer a spolumajitel klubu Martin Straka. Účastník tří světových šampionátů tak má před sebou další krok k oživení své slibně se rozvíjející kariéry, která v posledních letech prodělala výkonnostní útlum.

Inidiáni mají po loňském ročníku co napravovat. V základní části obsadili Západočeši dvanáctou příčku, která jim vynesla poslední volnou vstupenku do vyřazovací fáze. Tam si však Plzeň vylámala zuby na Litvínovu, kterému podlehla jednoznačně 0:3 na zápasy. Právě tomuto soupeři budou moci plzenští vrátit vyřazení hned ve 2. kole, kdy Litvínov vyzvou ve svém úvodním vystoupením na domácím ledě v nové sezoně.

V kotli mě oslovuje míň lidí, než když si sednu na tribunu, líčí Pastrňák ohledně fotbalového fandění

další zajímavé články