pondělí, 16. 09. 2024
Liga mistrů nebyla jediným lákadlem, zdůraznil po příchodu do Sparty belgický zadák Elias Cobbaut

Liga mistrů nebyla jediným lákadlem, zdůraznil po příchodu do Sparty belgický zadák Elias Cobbaut

Sparta Praha rovněž nelenila a přivedla do svých řad Belgičana Eliase Cobbaut, jenž by měl vyztužit zadní řady letenského celku. Sám Cobbaut je před novou výzvou ve své kariéře plný očekávání.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 03. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Šestadvacetiletý belgický obránce Elias Cobbaut prožívá okamžiky radosti a nadšení. Tento zkušený hráč, který se v minulosti prosadil například v belgickém Anderlechtu, nyní s velkým očekáváním vyhlíží svou novou fotbalovou kapitolu na Letné, kde se představí v dresu Sparty. „Jsem rád, že mohu být součástí klubu s tak bohatou historií, který je zároveň nejlepší v Česku. Na novou výzvu jsem připravený,“ prohlásil Cobbaut, který na první pohled budí dojem nekompromisního obránce.

Cobbaut, který je schopen nastoupit jak ve středu, tak i na kraji defenzivní linie, se podle svých slov už nemůže dočkat, až pozná nové spoluhráče, fanoušky a také město, které se stane jeho novým domovem. „Preferuji spíš střed obrany. V minulosti jsem hrál i levého beka, poslední roky jsem ale nastupoval spíše na stoperu,“ přiblížil svou pozici fanouškům, kteří se už nyní těší na jeho výkony. Fanoušci Sparty si rychle oblíbili jeho odhodlaný přístup a charismatický vzhled. Přestože Cobbaut ještě neodehrál na Letné ani minutu, už se mezi příznivci Sparty těší pověsti drsňáka. „Jestli jsem tvrďák? To nevím. Je ale pravda, že tomu asi pomáhají moje vousy. Obecně jsem fajn kluk, rozumím si se všemi, jsem společenský. Na hřišti jsem trochu jiný, ale mimo něj jsem přátelský,“ uvedl s úsměvem belgický zadák. „Když je třeba vítězit a rvát se o tři body, musíte být trochu démoni,“ doplnil.

Cobbaut je na tlak dobře připravený

Belgičan si je plně vědom vysokých očekávání, která ho ve Spartě čekají. Jak sám říká, je na tlak dobře připravený díky zkušenostem z Anderlechtu, který je historicky nejúspěšnějším klubem v Belgii. „Anderlecht je historicky nejúspěšnějším klubem v Belgii, stejně jako tady Sparta. Tuším tedy, že požadavky od spoluhráčů, fanoušků i od celého města budou vždy ty nejvyšší,“ řekl Cobbaut s vědomím, že se od něj očekávají maximální výkony. „Budu dělat vše, co je v mých silách, abych předváděl co nejlepší výkony. Doufám, že společně budeme úspěšní,“ dodal s odhodláním.

Jedním z hlavních lákadel, která přispěla k jeho rozhodnutí přijít do Sparty, je také možnost zahrát si Ligu mistrů. „Se Spartou jsem ale byl v kontaktu už před tím. Určitě jsem nepřišel jen kvůli Lize mistrů,“ zdůraznil Cobbaut, i když přiznal, že účast v této prestižní soutěži byla velkým motivátorem. „Chci se Spartou vítězit a získávat tituly. Samozřejmě se pak těším i na to, že si zahraju i Ligu mistrů. To je velké plus,“ řekl obránce s vizí úspěchů nejen na domácí, ale i na evropské scéně.

Velká posila, nebo příslib do budoucna? Slavia přivádí talentovaného černohorského reprezentanta

další zajímavé články