čtvrtek, 19. 09. 2024
Velká posila, nebo příslib do budoucna? Slavia přivádí talentovaného černohorského reprezentanta

Velká posila, nebo příslib do budoucna? Slavia přivádí talentovaného černohorského reprezentanta

Slavia Praha si v nadcházejícím ročníku zahraje Evropskou ligu, i z toho důvodu se tak rozhodla pro doplnění svého kádru. Velkým příslibem by měl být příchod dvacetiletého Černohorce.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 03. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Slavia Praha se chystá na závěr přestupového období představit novou posilu do svého útoku. Do vršovického klubu by měl dorazit talentovaný útočník Vladimir Perišič. Teprve dvacetiletý hráč z černohorské Buducnosti Podgorica by tak měl rozšířit ofenzivní řady Sešívaných. O tomto chystaném přestupu nejprve informovala černohorská média. „Kluby jsou prakticky domluvené na všech podmínkách transferu, pro Perišiče je připraven čtyřletý kontrakt,“ přinesl zprávu o Perišičově potenciálním transferu inFotbal.cz. Jednání mezi oběma kluby by tak mělo být finální fázi.

Perišič letos zazářil i na evropské scéně

Perišič je považován za nadějného hráče s velkým potenciálem. Ačkoliv svou kariéru ve Slavii pravděpodobně zahájí v B-týmu, vedení klubu věří, že se mladý útočník brzy prosadí i do kádru trenéra Jindřicha Trpišovského. Vladimir Perišič již v této sezoně zasáhl do předkol Konferenční ligy, kde ve čtyřech zápasech vstřelil dvě branky. Jeho výkony nezůstaly bez povšimnutí, a proto byl odměněn nominací do národního týmu Černé Hory. V loňské sezoně získal zkušenosti na hostování ve druholigovém celku Kom Podgorica, kde zářil a ve 30 zápasech si připsal 22 gólů. „Vyzkoušel jsem si každou pozici v ofenzivě – hrotový útočník, podhrotový útočník, levé i pravé křídlo. Cizí mi není ani pozice ofenzivního záložníka,“ uvedl nedávno Perišič, když se vyjadřoval ke své univerzálnosti na hřišti. „Ale jsem útočník, ať se na soupeřovu bránu dívám z jakékoli strany. Posty si nevybírám, jen si myslím, že mi nejvíc vyhovuje být druhým útočníkem v rozestavení na dva forvardy,“ dodal.

Kromě Vladimira Perišiče má Slavia v hledáčku i další posily. V brzké době by měl být představen pravý wingback Simion Michez, dvaadvacetiletý hráč, za něhož Sešívání zaplatí 2,2 milionu eur plus bonusy. Další očekávanou posilou je návrat Ondřeje Lingra z Feyenoordu, který se zdá být rovněž na spadnutí. Slavia tak posiluje své řady a připravuje se na náročné boje ve zbytku sezony, kde se naopak nebude moci spolehnout na Conrada Wallema. Norský záložník vyjádřil nedávno touhu odejít, o jeho služby má zájem belgický Kortrijk.

Na hřišti bych vydržela sotva 15 minut, přiznává pornoherečka Charlie Red. Přeje Hradci, Stínadla ji nezaujala

další zajímavé články