čtvrtek, 19. 09. 2024
Trénink jsem ukončil z preventivních důvodu, zdůraznil Alcaraz před US Open

Trénink jsem ukončil z preventivních důvodu, zdůraznil Alcaraz před US Open

Nejednomu příznivci španělského tenisty Carlose Alcaraze zatrnulo, když na veřejnost prosákla informace o jeho poraněném kotníku. Podle slov čtyřnásobného grandslamového šampiona by se však nemělo jednat o nic vážného.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 26. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Carlos Alcaraz Garfia

Španělský tenista Carlos Alcaraz, jenž má ve svých 21 letech na kontě již čtyři grandslamové tituly, musel v sobotu předčasně ukončit tréninkový zápas proti Franciscovi Cerúndolovi. Důvodem bylo podvrtnutí pravého kotníku, což mezi jeho příznivci okamžitě vyvolalo řadu spekulací ohledně jeho stavu před dalším vrcholem sezony, kterým je US Open. Navzdory této nepříjemnosti však Alcaraz své fanoušky okamžitě uklidnil. „Trénink jsem přerušil jen preventivně. Necítil jsem se dost dobře na to, abych pokračoval. Po několika hodinách se už cítím dobře. Pokusím se během následujících dnů opět trénovat na 100 %, aniž bych na to myslel,“ uvedl Alcaraz. Španělský tenista se stal v roce 2022 ve Flushing Meadows Corona Parku vítězem svého prvního grandslamu a od té doby přidal další tři tituly z majorů, včetně letošních triumfů na French Open a ve Wimbledonu. Ve finále All England Clubu dokázal porazit Novaka Djokoviče, jemuž následně podlehl v boji o zlato na olympijských hrách v Paříži.

Vztyčený prst po porážce od Monfilse

V rámci přípravy na nadcházející US Open se Alcaraz zúčastnil turnaje v Cincinnati, kde však nečekaně vypadl. Ve třetím setu ho porazil francouzský veterán Gaël Monfils, což pro Alcaraze znamenalo jednu z nejhorších porážek jeho kariéry. Na svých sociálních sítích se Alcaraz dokonce omluvil za své chování, kdy ve frustraci rozbil raketu. Navzdory této nepříjemné zkušenosti Alcaraz zdůraznil, že nedostatek přípravy na tvrdém povrchu před US Open pro něj není problém. „Samozřejmě bych si před US Open přál odehrát více zápasů na tvrdém povrchu, ale vůbec mě to neovlivňuje. Ani před Roland Garros jsem na antuce neodehrál příliš mnoho duelů a byl z toho dobrý výsledek, stejně tak ve Wimbledonu,“ uvedl talentovaný Španěl.

Alcaraz má za sebou impozantní sérii na grandslamech, kde ještě nikdy neprohrál finále. Přestože zklamání z olympijské prohry bylo pro něj těžké, vnímá tuto zkušenost jako poučení do budoucnosti. „Byl to pro mě těžký moment, se kterým jsem se musel vyrovnat. Zlatou medaili jsem ztratil v opravdu těsném zápase, ve kterém jsem měl šanci. Stál proti mně opravdu dobrý hráč, který bojoval o totéž co já a zasloužil si to,“ přiznal Alcaraz s respektem vůči Djokovičovi. Alcaraz si přesto svého stříbrného úspěchu z olympiády váží.. „Stříbrná medaile pro mě byla velkým úspěchem a musím na ni být hrdý. K dalším finálovým nebo důležitým zápasům v kariéře se postavím jinak a lépe než na olympiádě,“ uzavřel Alcaraz, který se nyní chystá na svůj první zápas na US Open, kde se v 1. kole utká s australským kvalifikantem Li Tuem.

Je to padesát na padesát, uvedl před první startem Lehečky na US Open trenér Michal Navrátil

další zajímavé články