pondělí, 16. 09. 2024
Zach si na Challenge Tour připsal životní výsledek, z dalšího titulu se raduje Lagergren

Zach si na Challenge Tour připsal životní výsledek, z dalšího titulu se raduje Lagergren

Český golfista Šimon Zach vybojoval na Challenge Tour ve Švédsku fantastické deváté místo a zahraje si díky němu i v příštím týdnu, kdy se druhá nejprestižnější evropská Tour přesouvá do Polska. Z vítězství se raduje domácí Joakim Lagergren.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Challenge Tour

Šimon Zach má za sebou životní výsledek. Ve Švédsku na hřišti Vesterby Links získal dělené deváté místo, díky kterému si přišel na necelých šest tisíc euro, především si ale může zahrát příští týden v Polsku, kam se Challenge Tour přesouvá.

Ve finálovém kole hráč, který v minulém týdnu prošel cutem i na Czech Masters, začal dvěma birdie. Následně o obě rány přišel, ale po birdie z devítky a především eaglu z desítky se posunul do elitní desítky.

V dalším průběhu sice úder ztratil, ale skóre -6 nakonec na desítku stačilo. Dělené deváté místo je jeho nejlepším výsledkem na Challenge Tour v kariéře. 

O vítězství bojovali především domácí hráči. Nakonec se raduje Joakim Lagergren, který usiluje o návrat mezi evropskou smetánku. Dvaatřicetiletý Švéd je od konce července téměř k nezastavení.

Po druhé příčce na NI Open zvítězil na Irish Challenge. A ačkoliv následně ve Finsku cutem neprošel, doma se raduje z dalšího triumfu. O jedinou ránu přehrál krajana Sandbörga, další ránu ztratili krajan Lindberg a Angličan Jack Senior. 

další zajímavé články