čtvrtek, 19. 09. 2024
Cyklistická pecka! Mladý Čech ovládl etapu na Vueltě

Cyklistická pecka! Mladý Čech ovládl etapu na Vueltě

Parádní úspěch na cyklistické Vueltě! Pavel Bittner vyhrál jako pátý Čech v historii etapu na tomto klasickém závodě. Jedná se o jeho první start na cyklistické Grand Tour. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 22. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Ve spurtu 5. etapy v Seville těsně porazil po 177 kilometrech hvězdného Belgičana Wouta van Aerta.

Parádně tak pokračuje česká jízda. Matthias Vacek dojel druhý v úvodní časovce, pro Bittnera je triumf už třetím umístěním v elitní desítce. Formu ukázal už v nedávném etapovém závodu Okolo Burgosu, kde ovládl úvodní i pátou etapu.

Aby toho nebylo málo, jeho stáj mu uzpůsobuje při hromadných dojezdech taktiku!

Říkal jsem si, že by to mohlo jít!

Dnes Bittner věřil, že by to mohlo klapnout.

"Říkal jsem klukům, že je tu otevřená příležitost. Když se podíváme na poslední roky, dokázali jsme postavit opravdu výborný rozjížděcí vlak. Ale porazit Van Aerta v takhle dlouhém sprintu je opravdu šílené," radoval se český talent v rozhovoru pro Eurosport. "Je to neuvěřitelné. Získal jsem své první vítězství teprve pár dní zpátky. Vyhrát na Vueltě, tomu vlastně pořád nevěřím."

Van Aert českého soupeře pochválil. A to od olympijského vítěze něco znamená.

"Udělal jsem chybu, která mě přišla draho. Vystartoval jsem o chvilku dřív, on se vedle mě vyvezl. Vítězství si zasloužil, pogratuloval jsem mu," uznal Belgičan. Právě Bittner se zařadil mezi konkurenty v boji o zelený trikot pro lídra bodovací soutěže Vuelty, teď je třetí. "Chceme ho oba. Ale je ještě příliš brzy na nějaké výhledy," řekl Van Aert.

Ze sedla do manažerského křesla. Cyklistický reprezentant David Bártek se svou novou stájí sbírá úspěchy. Chtěl jsem pomoci regionálním závodníkům v rozvoji, říká

další zajímavé články