čtvrtek, 19. 09. 2024
Vueltě kraluje Belgičan Van Aert, plány Čecha Vacka zhatil opilý fanda, který ho sundal přímo na silnici

Vueltě kraluje Belgičan Van Aert, plány Čecha Vacka zhatil opilý fanda, který ho sundal přímo na silnici

Po druhé etapě Vuelty je v čele Wout van Aert, jenž se posunul na průběžnou první pozici díky bonifikačním sekundám.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 19. 08. 2024
  • , zdroj fotky: La Vuelta

Devětadvacetiletý Belgičan, jenž je dvojnásobným olympijským medailistou (v Tokiu bral stříbro, v Paříži bronz), tak pojede v úvodu týdne v červeném trikotu.

Průběžného lídra pořadí porazil ve druhé etapě pouze pětadvacetiletý Australan Kaden Groves. Úplně zklamaný však být nemusel...

"Samo sebou jsem chtěl tuhle etapu vyhrát. Můj tým odvedl skvělou práci, aby to dovedl do hromadného spurtu, takže je smůla, že jsem byl druhý. Ale věděl jsem, že umístění mezi prvními třemi znamená červený dres, takže to nakonec byl dobrý den," pochvaloval si Van Aert, jehož ohlasy nabídl web ČT Sport.

Vacka sundal z kola opilý fanoušek

Třetí příčku dosud drží dvaadvacetiletý český jezdec Mathias Vacek ze stáje Lidl-Trek. Etapa se přitom pro něj nevyvíjela kvůli pádu vůbec dobře, zpět do peletonu ho však vrátila bravurní stíhací jízda.

"Měl jsem v hlavě, že bych chtěl zkusit získat ty dvě vteřinky buď na bonifikacích, nebo v cíli. Bohužel 20 km před cílem v kopci byl u silnice nebo spíš v silnici opilý fanoušek a nebral ohledy, že stojí v cestě cyklistům a prostě mě sundal. Naštěstí se nic vážného nestalo, jsem jen trochu odřený a dojel jsem do cíle bez ztráty. Ale už jsem neměl síly do sprintu, protože jsem si potřeboval dojet po tom pádu do pelotonu a stálo mě to dost energie," vyprávěl po náročném dojezdu na Šumavě žijící rodák z Berouna.

Průběžné pořadí Vuelty:

1. van Aert 5:25:27
2. McNulty (USA/UAE Team Emirates) -3
3. M. Vacek -5
4. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) -9
5. Affini (It./Visma-Lease a Bike) -11
6. Roglič (Slovin./Red Bull-Bora hansgrohe) -20, 

další zajímavé články