pondělí, 16. 09. 2024
Další tři nové tváře na Vodovce. V kádru kouče Hladíka bude i navrátilec ze zahraničí a bývalý český reprezentant

Další tři nové tváře na Vodovce. V kádru kouče Hladíka bude i navrátilec ze zahraničí a bývalý český reprezentant

Vedení házenkářského SKKP Brno nadále zbrojí na nový ročník. Po sérií odchodů začal klub mohutně posilovat, a nyní vítá ve svých řadách tři hráče, kteří by mohli Brňanům pomoci v Evropském poháru i domácí soutěži.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 14. 08. 2024
  • , zdroj fotky: SKKP Handball Brno

S číslem 5 bude na Vodovce nově na pozici střední spojky nastupovat zkušený Marek Monczka. Odchovanec Karviné působil naposledy v Polsku, kde hájil barvy KPR Gwardia Opole. Na svém kontě má 169 extraligových startů, během nichž vstřelil 778 branek. Nastupoval také v evropských pohárech, a to konkrétně ve 13 případech, kde si bilanci vstřelených gólů vylepšil o dalších 60. Monczka svého času nakoukl také do seniorské reprezentace, kde se ve 4 duelech prosadil třináctkrát. Na jih Moravy přichází s jasným úkolem – nahradit Martina Kocich, který po loňské sezoně zamířil do zahraničí. „S Markem jsme byli v kontaktu už rok předtím a jsem rád, že se letos vše potkalo a bude v Kéniku. Už první tréninky ukázaly, že nám může dát jak zkušenosti, tak klid. Doufám, že se mu bude dařit a posune nás dopředu,“ uvedl trenér Brna Pavel Hladík.

Posun v kariéře brankáře Frýdku a návrat na jih Moravy

Dalším novým jménem na soupisce je odchovanec Frýdku-Místku Martin Cáb. Pětadvacetiletý brankář ovšem míří na hostování do Zlína, který s Brnem úzce spolupracuje. V první lize by měl v dresu Ševců zaujmout pozici jedničky. Cáb však rozhodně není žádným nováčkem, v extralize doposud naskočil do 117 utkání, a kromě gólmanských dovedností předvedl si své střelecké schopnosti, když zaznamenal 5 branek. Zatím nastupoval pouze ve svém mateřském celku, a nyní se rozhodl udělat další krok v kariéře. „Cabík je energický a cílevědomý brankář, který měl enormní zájem chytat v klubu, kde bude stabilně na pozici jedničky. I proto, že jsme věděli, že náš partnerský klub Zlín potřebuje jedničku a my potřebujeme variantu v případě nějakého zranění, nebylo těžké vyhodnotit, že Cabík je ideální volba,“ popsal nově příchozího brankáře trenér Hladík.

Z Nového Veselí se pak na jih Moravy vrací odchovanec Újezda u Brna talentovaný pravý křídelník Robert Halíček. Stále jednadvacetiletý hráč má za sebou bohaté zkušenosti z naší nejvyšší soutěže, ve které si zatím připsal 125 startů. Do střelecké listiny se během nich zapsal ve 354 případech. Nastoupil rovněž k šesti utkáním, ve kterých se celkem trefil šestnáctkrát. Pyšnit se může také dvěma starty za juniorskou reprezentaci.

Kénik skládá kádr na nový ročník. Klub oznámil příchod tří nových jmen

další zajímavé články