sobota, 21. 09. 2024
Kénik skládá kádr na nový ročník. Klub oznámil příchod tří nových jmen

Kénik skládá kádr na nový ročník. Klub oznámil příchod tří nových jmen

Nedávno jsme informovali o odchodech pěti hráčů z SKKP Brno, které prozatím nahradil pouze Tomáš Vomáčka. Soupiska Kéniku se však nyní rozrostla o další trojici jmen, kteří budou v Brně usilovat minimálně o napodobení loňského 5. místa.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 08. 2024
  • , zdroj fotky: SKKP Brno

Nahradit Martina Kocicha, ale i další hráče, které před sezonou Kénik opustili. To je úkol pátého nejlepšího celku uplynulé sezony. Kromě Kocicha svoji nejbližší budoucnost s Brnem nespojí také Dejan Kukulovski, jenž se vrací do rodné Severní Makedonie, kde bude působit v klubu HC Ohrid. V kádru už dále nefigurují David Šůstek, Jakub Krupa a Jan Zahradníček, a tak museli Jihomoravané reagovat i příchodem posil. Tou vůbec první se stal mládežnický reprezentant Tomáš Vomáčka, který se aktuálně připravuje s dorosteneckou reprezentací na blížící se mistrovství Evropy v této kategorii. Spolu s ním se turnaje zúčastní i druhá akvizice Brňanů Daniel Mahušek, jehož služby si vedení pojistilo na čtyři roky. Dan splňuje vše, co od mladého hráče chceme. Je kondičně připravený, cílevědomý a rád tvrdě trénuje. Minulý rok byl u nás na zkoušce a jasně nás přesvědčil, že do Keniku patří. Dan navíc bude stále hrát i za HC Zlín a věřím, že i tam pomůže splnit výkonnostní cíle,“ uvedl na jeho adresu trenér Kéniku Pavel Hladík.

Také Kénik lovil v Karviné

Na Vodovce se zřejmě inspirovali svým městským rivalem z Maloměřic a rovněž se poohlédli po posilách v mistrovské Karviné. A právě tam si vybrali dvoumetrovou levou spojku Adama Ptáčníka, který má za sebou již bohaté zkušenosti. V extralize nastupoval kromě Karviné ještě za Nové Veselí, a nastoupil také do 18 zápasů EHF Evropského poháru, ve kterých zaznamenal 39 branek. „Adama znám dlouho a vím, jak pozitivní vliv má na tým a atmosféru v kabině. Navíc chce vyhrávat, a proto jsme měli velký zájem o společnou spolupráci. Naše jednání bylo konkrétní a velmi příjemné. Drago v minulé sezóně tolik nehrál a potřebuje se dostat do ráže. Věřím, že náš systém mu bude sedět a bude hrozbou pro všechny obrany,“ přiblížil Hladík.

Posledním příchozím hráčem, který prozatím rozšířil soupisku Brňanů, je Pavel Mancl. Dvacetiletá spojka už posbírala zkušenosti s extraligou v Zubří, a zahrála si taktéž za juniorský národní výběr. Také Mancl už si vyzkoušel Evropský pohár, ve kterém během osmi duelů rozvlnil síť jedenáctkrát. Mancl bude prozatím hostovat v prvoligovém Zlíně.

Krupa by chtěl v novém angažmá především pomoci mladým brankářům

další zajímavé články