čtvrtek, 19. 09. 2024
Krupa by chtěl v novém angažmá především pomoci mladým brankářům

Krupa by chtěl v novém angažmá především pomoci mladým brankářům

Brankář Jakub Krupa se může pyšnit nabitým házenkářským životopisem, najít další uplatnění teď bude chtít u házenkářů Pepino SKP Frýdek-Místek. Podle svých slov by v novém angažmá především rád pomohl mladým brankářům.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Házená SKP Pepino Frýdek-Místek

Jakub Krupa loni působil v Brně, kde však za Kénik nastoupil pouze k jednomu utkání a následně se zranil. Zkušený gólman, který své nejlepší házenkářské roky strávil v zahraničí, se tak stěhuje na další novou adresu. Domov se pokusí najít v Pepino SKP Frýdek-Místek, kde se tak stává první letní posilou. Rodák ze Zubří měl přitom chtěl vrátit domů, i kvůli zranění ale všechno dopadlo jinak. Nakonec se okolnosti sešly tak, že jsem se domluvil s Frýdkem-Místkem,“ sdělil Krupa. Pro toho tak Frýdek zůstal nakonec jasnou volbou. „Žádné jiné nabídky jsem neměl. Ozval jsem se trenérovi Danielovi Valovi a společně jsme můj přestup dotáhli,“ dodal. Právě tomuto kouči by rád Krupa pomohl v příštím ročníku k co nejlepšímu umístění. „Chci pomoct trenérovi a celému týmu k co nejlepším výsledkům, popřípadě vést brankáře a předávat jim své zkušenosti. Kluci totiž mají velký potenciál a pomohlo by jim, kdyby s nimi někdo pracoval a pomáhal jim se neustále zlepšovat. Oba dva mají všechno před sebou,“ prohlásil Krupa, který tak na soupisce Frýdku-Místku doplní mezi tyčemi Šimona Fritze a Patrika Bartoše.

Slovensko, Polsko, Maďarsko, ale také exotika

Odchovanec Zubří má za sebou pěknou kariéru, během níž vystřídal řadu klubů z různých zemí. V letech 2008 – 2014 prožil veleúspěšné angažmá v Tatranu Prešov, se kterým hned sedmkrát oslavil zisk slovenského mistrovského titulu. Na kontě má také bronz z Polska, který vybojoval s celkem KS Azoty Pulawy. S rumunským CSM Bukurešť pak vyhrál v roce 2020 Challenge cup, a vyzkoušel si i házenkářskou exotiku, když působil v Jižní Korey. Jeho nabyté zkušenosti tak mohou Frýdku pomoci odrazit se do vyšších pater tabulky. V uplynulé sezoně z toho bylo pro tým z Moravskoslezského kraje 7. místo.

Strakonice díky podpoře hejtmana Kuby zůstanou v extralize. Přípravu odstartovaly na vítězné vlně

další zajímavé články