úterý, 17. 09. 2024
Ústí nad Labem už má náhradu za svou odcházející hvězdu. Nicholse nahradí o dva roky mladší Kanaďan

Ústí nad Labem už má náhradu za svou odcházející hvězdu. Nicholse nahradí o dva roky mladší Kanaďan

Basketbalový klub Sluneta Ústí nad Labem, jenž se loni neúspěšně pral o titul českého mistra s Nymburkem, oznámil příchod náhrady za svého dosavadního nejlepšího střelec.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 13. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Tím byl v uplynulém ročníku sedmadvacetiletý Ty Nichols. Ten však bude od příští sezony působit ve slovenských Levicích, se kterými se bude snažit uspět v kvalifikaci o účast v prestižní Lize mistrů.

Na jeho odchod tak Severočeši museli zareagovat a na pozici křídla přivedli pětadvacetiletého Jadena Dewara Edwardse. Tento bezesporu talentovaný hráč si udělal jméno v basketbalové Evropě jakožto nejlepší střelec dánské ligy.

O příchodu nové akvizice informoval klub na svém oficiálním Instagramu. "Jaden přichází jako nejlepší střelec dánské ligy a i my budeme věřit v jeho útočné schopnosti. Jedná se stále o mladého hráče, který na sobě chce dále pracovat, a to je přesně typ hráče, které v klubu chceme mít," uvedl Tomáš Reimer, jenž nově povede jako hlavní trenér basketbalistky ústecké Slunety.

Jeden z nejlepších hráčů dánské ligy

Edwards si v dánském týmu Herlev vedl skvěle, když celkem naskočil do 19 zápasů. V nich dosáhl průměru 25,2 bodu a 11,4 doskoku na zápas, čímž se stal jedním z nejvýraznějších hráčů soutěže. Během léta pak nastupoval v kanadské lize CEBL za celek z Montrealu, kde měl po 11 zápasech na kontě průměr 4,9 bodu a 2,4 doskoku na utkání.

Příchod Jadena Edwardse by měl Ústí nad Labem pomoci udržet vysokou kvalitu svých řad i po odchodu Nicholse. Jeho ztráta bude velmi citelná, klub však věří, že Edwardsovy ofenzivní schopnosti a jeho ambice neustále se zlepšovat přinesou týmu potřebnou kvalitu a umožní mu pokračovat v úspěšné cestě, na kterou nastoupil v minulém ročníku.

Angažování této zvučné posily jasně ukazuje, že se Ústí nad Labem snaží nadále konkurovat nejlepším týmům v lize a pokračovat v úspěšné cestě, kterou započal v předchozí sezóně. Loni se výběr ze severu Čech prodral až do finále, kde byl nad jeho síly historicky nejúspěšnější tým NBL Nymburk. Proti Střededočechům uhrál třetí nejlepší tým základní části jediný zápas a skončil tak na stříbrné pozici.

Lákadlo pro Jihočechy. Do NBL se po dvou letech vrací Lions

další zajímavé články