pondělí, 16. 09. 2024
Karvinští sahali po zlatu. Zubří zůstává nadále bez výhry

Karvinští sahali po zlatu. Zubří zůstává nadále bez výhry

Dva české a dva polské týmy změřily síly na turnaji Silesia Handball cup, který pořádalo polské Zabrze. Kromě domácího celku se zde objevil také polský Gdaňsk, HCB Karviná a HC Zubří. Turnaj nakonec ovládl domácí výběr. Zubří na svoji první výhru v přípravě stále čeká.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 12. 08. 2024
  • , zdroj fotky: HC Zubří

Kvalitní přípravu mají za sebou HCB Karviná a HC Zubří. Ty se zúčastnili během uplynulého víkendu turnaju v polském Gdaňsku, který nesl název Silesia Handball cup. Českým klubům se postavili polští vyzyvatelé. V rámci semifinálových klání se proti sobě postavil domácí Górnik Zabrze a Zubří. Dramatický duel vyvrcholil až sedmimetrovými hody, kde pevnější nervy prokázali hráči domácího celku. Ti se kvalifikovali do finále po výsledku 35:34, přičemž Valaši mohli být spokojeni alespoň s faktem, že se jim podařilo ve druhé půli stáhnout čtyřbrankové manko.

To Karviná se utkala s Energa Wybrzeze Gdaňsk, který dokázala porazit rozdílem pěti branek. Hned sedm zásahů v zápase zaznamenal český reprezentant Dominik Solák, jenž se tak mohl společně se svými spoluhráči radovat z postupu do finále.

Zubří stále bez výhry

V souboji poražených semifinalistů vyzvalo Zubří Gdaňsk. Pro Zubří se utkání nevyvíjelo dobře už od samotné první části, kterou Valaši prohráli vysoko 20:13. Také druhé dějství se neslo v podobném duchu, a polský výběr nakonec dokráčel k pohodlnému vítězství 38:26. Zubří tak stále nedokázalo v přípravě zvítězit a dál tápe. Šanci na reparát budou mít svěřenci trenéra Ondřeje Miky už v sobot 17. srpna, kdy vyzvou na domácí palubovce slovenský Hlohovec.

Také zápas o zlato dopadl ve prospěch polského zástupce. Domácí tým sice po prvním poločase tahal za kratší konec, nakonec se mu však podařilo vstřelit o jeden gól více než soupeř a zapsal triumf v poměru 29:28. Finálové klání sedlo Jonášovi Patzelovi, jenž se i díky sedmi finálovým trefám stal s jedenácti zásahy nejlepším střelcem turnaje. Karviná si tak přivezla z polské štace stříbrné medaile.

Rumian spojil budoucnost s Frýdkem. Své kvality už ukázal přípravných duelech

 

 

další zajímavé články