pondělí, 16. 09. 2024
Rumian spojil budoucnost s Frýdkem. Své kvality už ukázal přípravných duelech

Rumian spojil budoucnost s Frýdkem. Své kvality už ukázal přípravných duelech

Házenkáři Frýdku-Místku budou moci i v příštím ročníku spoléhat na Jakuba Rumiana. Ten si za Frýdek zahrál už na jaře, od nové sezony se ale stává kmenových hráčem tohoto týmu. Velký potenciál už trenérům ukázal v přípravných duelech se slovenskými protivníky.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 12. 08. 2024
  • , zdroj fotky: SKP Pepino Frýdek-Místek

Jakub Rumian už od nového ročníku nebude patřit pražské Dukle. Třiadvacetiletý hráč loni na jaře hostoval ve Frýdku-Místku, kam se od příští sezony přesouvá natrvalo. Talentovaná pravá spojka si v uplynulém ročníku připsala v rámci všech soutěží 39 startů, během nichž nasázela 113 branek. Kromě extraligového HC Dukla loni Rumian nastupoval i v barvách prvoligového TJ Dukla, a ve dvou případech nastoupil do duelů v domácím poháru.

Vedení vidí v tomto hráči potenciál a rozhodlo se ho angažovat jako druhou letní posilu. Tou první byl velezkušený brankář Jakub Krupa, který má za sebou bohatou kariéru. Frýdek by tak rád minimálně dorovnal loňské 7. místo.

V přípravě se Rumianovi daří

Své kvality už Rumian naznačil nejen v loňské jarní fázi, ale také v přípravě na sezonu budoucí. Všechny čtyři zápasy zatím Frýdek odehrál proti slovenským celkům, a kromě prvního s Povážskou Bystricou se mu výsledkově dařilo. Právě se soupeřem Zubří z blížícího se Evropského poháru Frýdek prohrál těsně 31:30, trenéři i vedení však mohli být spokojení s výkonem Jakuba Rumiana. Ten se mezi střelce zapsal hned osmkrát a ukázal, že se o něj budou moci ve Frýdku opírat.

Po porážce od Povážské Bystrici se už Frýdek naladil na vítěznou notu. Druhé přípravné klání totiž sehrál s Hlohovcem, na kterém si smlsl a vyhrál vysoko 33:22. Tady se Rumian prosadil třikrát, v následujících bitvách však opět ukázal svůj potenciál. V další souboji s Bojnicí, který Frýdek vyhrál 41:27, přispěl Rumian drtivé výhře deseti zásahy. O jednu trefu méně pak zaznamenal v zatím posledním přípravném zápase Frýdku proti Topolčanům. Tady bylo utkání těsnou záležitostí, po změně stran ale český celek překlopil misky vah na svoji stranu a rozhodl o svém triumfu.

Krupa by chtěl v novém angažmá především pomoci mladým brankářům

další zajímavé články