úterý, 10. 09. 2024
Manévry na soupisce Kladna. Středočeši se budou chtít konečně vyhnout baráži

Manévry na soupisce Kladna. Středočeši se budou chtít konečně vyhnout baráži

Hokejisté Kladna už se připravují na nový ročník. Jejich kádr se přes léto obměnil téměř k nepoznání, což ještě podtrhl zisk dvou nových posil během pondělí. Středočeši se v nové sezoně budou chtít vyhnout především baráži, které se v posledních letech tradičně účastní.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 07. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Rytíři Kladno

Kladno si opět nedokázalo zajistit baráž v základní části české nejvyšší soutěže, a muselo extraligovou příslušnost obhajovat v baráži. V té však poměrně jednoznačně přehrálo Vsetín a mezi tuzemskou elitou tak zůstává i nadále. Vedení však na výhodu oproti prvoligovým týmům nechce spoléhat a rozhodlo se hlouběji říznout napříč svým kádrem.

Dohromady opustilo kabinu Rytířů jedenáct hráčů, z nichž většinu odchodů tvoří cizinci. Kladno tak po letech opouští třeba brankář Landon Bow, nebo obránce Jake Dotchin. Dalšími zadáky, kteří na Kladně v dalším ročníku nebudou působit, jsou Mareks Mitens, Chris Martenet, Ondřej Slováček, Karel Klikorka, Václav Veber a Jakub Babka. Ty následovala také trojice forvardů Matěj Beran, Jakub Klepiš a Deven Sideroff.

Osm příchodů včetně dvou čerstvých posil

Po sérii oznámených odchodů tak museli přijít také nové tváře. Náhradu do brankoviště za Bowa sehnali Rytíři v Brně, kde si vyhlédli Štěpána Lukeše. V obraně se nově objeví akvizice z jihlavské juniorky Tomáš Vandas nebo naposledy prostějovský bek Tomáš Hanousek. Dále pak přichází z Trenčína Phil Pietroniro a Radek Jeřábek zase do středních Čech zavítal z Vítkovic. Velkou posilou zadních řad je pak Petr Šenkeřík, který naposledy nastupoval za Třinec.

Rytíři zatím evidují také dvě nové jména mezi útočníky. Tím prvním je Sebastián Redlich, jehož si vedení vyhlédlo v juniorce švédského Södertalje. Druhým forvardem je pak Mitch Hults, od kterého si na Kladně hodně slibují. Devětadvacetiletý forvard strávil většinu dosavadní kariéry ve své rodné zemi, poslední čtyři roky však působil v Evropě. Zahrál si nejvyšší finskou soutěž a v loňské sezoně nastupoval ve slovenské extralize,“ uvedlo Kladno novou posilu na svém webu.

Porovnávat českou extraligu s AHL by bylo dost úsměvné, tvrdí nová litvínovská tvář ze Slovenska

 

další zajímavé články