úterý, 17. 09. 2024
Porovnávat českou extraligu s AHL by bylo dost úsměvné, tvrdí nová litvínovská tvář ze Slovenska

Porovnávat českou extraligu s AHL by bylo dost úsměvné, tvrdí nová litvínovská tvář ze Slovenska

Maxim Čajkovič, jenž má za sebou šest let za oceánem, se stal jednou z letních posil Litvínova, odkud cítil zdaleka největší zájem.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 05. 08. 2024
  • , zdroj fotky: HC Verva Litvínova

Navíc se mu ozvalo i pár hráčů z klubu, takže byl Vervě hned od začátku nakloněný. Litvínov se mu jevil jako nejlepší možnost...

"Mluvili jsme o tom, že se vracím do Evropy a dostanu tady férovou šanci se uchytit. Chtěl bych ukázat, co ve mně je. Taky jsem se bavil s Matejem Tomkem a Matúšem Sukeľem, stejně tak jsem byl dost často v kontaktu se sportovním manažerem Vrábelem," pronesl na stránkách hcverva.cz bývalý ofenzivní hráč brněnského dorostu.

Trenér Karel Mlejnek bude od něj chtít přímočarost, zápal a energii, aby byl spolu s Matějem Pekařem pro soupeře co nejvíc nepříjemný.

Extraliga je podle mě minimálně na úrovni AHL, jestli ne momentálně lepší

"To jsem se za mořem naučil, šest let jsem to trénoval a mohu to využít. Uvidíme, jak to tady celé dopadne. Snad se zabydlím co nejrychleji," doplnil Slovák se zkušenostmi z farmem Pittsburgu Penguins i Minnesoty.

V extralize, o které ví, že je extrémně náročná, zažije premiéru, což platí i pro další novou tvář Filipa Sandberga.

"Kvůli situaci v Rusku se hodně hráčů vrací do Evropy a volí hlavně Česko. Velmi se na to těším a jsem rád, že mi Litvínov věří. Extraliga je podle mě minimálně na úrovni AHL, jestli ne momentálně lepší. Jsou v ní extrémně zkušení hráči, šel sem Roman Červenka a hraje tady Jarda Jágr. Podle mě by bylo dost úsměvné porovnávat českou extraligu s AHL. Těším se, co to přinese," zakončil třiadvacetiletý hokejista.

Litvínov vstoupil do finální fáze přípravy i se svou největší hvězdou

další zajímavé články