čtvrtek, 19. 09. 2024
Litvínov vstoupil do finální fáze přípravy i se svou největší hvězdou

Litvínov vstoupil do finální fáze přípravy i se svou největší hvězdou

Částečné změny se přes léto udály v kádru hokejového Litvínova, jedno velké jméno však poněkud překvapivě zůstalo. Alespoň prozatím.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 02. 08. 2024
  • , zdroj fotky: HC Litvínov

Severočeši si mohou na nějaký čas oddechnout. V jejich týmu, který loni dokráčel až do semifinále play-off, zůstává reprezentační útočník a čerstvý mistr světa Ondřej Kaše. Klíčová osobnost mužstva s klubem podepsal novou smlouvu, a zapojil se s ostatními hráči do finální fáze přípravy na novou sezonu. Kolem Kašeho, jenž se před loňským ročníkem vrátil do rodného kraje ze zámoří, přitom kroužilo několik klubů ze zahraničí i z NHL. Rodák z Kadaně však spojí nejbližší budoucnost s výběrem trenéra Karla Mlejnka.

„Nejen pro nás jako trenéry, ale i pro spoluhráče, kabinu a pro celý region je to výtečná zpráva, že u nás pokračuje. Ondra do klubu i do regionu přinesl z mého pohledu něco, co mu velmi pravděpodobně chybělo. Vážím si toho, že naše spolupráce bude pokračovat,“ sdělil litvínovský lodivod na čtvrteční tiskové konferenci. Kaše loni za Litvínov naskočil celkem včetně vyřazovací fáze do jednašedesáti duelů, ve kterých nasbíral 24 branek a přidal 37 asistencí. Na mistrovství světa vstřelil v českých barvách 3 góly, u dalších čtyřech pak asistoval. Na svém kontě má také více než 300 startů v NHL.

Změny v sestavě

Na litvínovské soupisce se i tak odehrála řada změn. Skončili například obránci Janis Jaks, Patrik Demel a Radim Šalda. Z útočníků dále nebudou na severu Čech pokračovat Liam Kirk, Andrej Kudrna, Jindřich Abdul a Lukáš Válek. Opačným směrem příchází Adam Polášek, František Gajdoš, Filip Sandberg, Matěj Pekař či Maxim Čajkovič. „Některé týmy udělaly na přestupovém trhu tři čtyři změny, my jsme jich z nejrůznějších důvodů udělali malinko více. Chceme se neustále zlepšovat a k tomu potřebujeme i ty hráče,“ doplnil Mlejnek. Hlavně absence elitního zadáka Jakse a nekompromisního snipera Kirka však bude pro Litvínov znatelná. Úlohu těchto klíčových hráčů by měl zastávat Švéd Sandberg, jenž loni slavil v barvách Skelleftey švédský titul.

Nejlépe vydělávající čeští sportovci? Před suverénem Pastrňákem se museli sklonit Hertl i Schick

další zajímavé články