pondělí, 09. 09. 2024
Máme možná ještě o trochu víc rychlosti než minulou sezonu, pochvaluje si hlavní trenér hokejové Sparty

Máme možná ještě o trochu víc rychlosti než minulou sezonu, pochvaluje si hlavní trenér hokejové Sparty

Hokejovou Spartu čeká další fáze přípravy, která už bude na ledě. "Kluci už mají dost kol, činek a běžeckých drah," uvedl v rozhovoru pro YouTube účet svého klubu kouč Pavel Gross.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 01. 08. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

Sparťanského trenéra těší, že má všechny hráče pohromadě a všichni jsou zdraví. To, že jsou zatím změny v kádru minimální, ho nikterak neznepokojuje...

I když se jeho holešovické mužstvo muselo v play-off sklonit před Třinec, během sezony udělalo hodně dobré práce a je od čeho se odpíchnout.

Sparta bude spoléhat na trenéra slovenských mistrů i dvojici zkušených posil

"Zlepšovali jsme se a vyvíjeli. V tom chceme pokračovat. Je tady silné jádro, teď máme možná ještě o trochu víc rychlosti než minulý rok. Ale je to o práci. Můžete mít skillu, kolik chcete, ale musíte pracovat," avizoval odborník, jenž už vedl také německé celky Frankfurt Lions, Berlin Capitals, Adler Mannheim nebo Wolfsburg.

"U nás na Spartě jsou velké. nároky a kluci to vědí"

Dosavadní letní posily by určitě neměly být jen do počtu. "Valtteri Kemiläinen nám zkvalitní přesilovku, Miikka Salomäki bude strašně nepříjemný, je lepší hrát s ním v mančaftu než proti němu a Tomáš Hyka je zase dobrý a bodový hráč do zakončení," přidal Gross, jenž se ujal slavného "S" v loňském roce.

A šanci pořád mají i mladé naděje. "Když bude možnost, budeme je zkoušet. Musíme si však říct na rovinu, že jsou tu velké nároky a kluci to vědí. Není jednoduché se dostat do prvních čtyřech týmů, ať už je to Třinec, Pardubice, Brno nebo Sparta," upozornil.

další zajímavé články