čtvrtek, 19. 09. 2024
Češi ve čtyřhře válí! Krejčíková ve dvouhře na OH v Paříži medaili nevybojuje

Češi ve čtyřhře válí! Krejčíková ve dvouhře na OH v Paříži medaili nevybojuje

Pátý den olympijského turnaje se na kurtech vystřídali všichni čeští reprezentanti. Osmifinále čtyřhry vyhrály Karolína Muchová s Lindou Noskovou, porazily nasazené jedničky z USA. Do semifinále postupují Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem. Barbora Krejčíková v singlu bohužel končí. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 31. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Karolína Muchová měla původně nastoupit ve dvojici spolu s Markétou Vondroušovou, která se z turnaje odhlásila, jako náhradnice se tak do páru připojila devatenáctiletá Linda Nosková. Češky společně zvítězily v osmifinále čtyřhry a vyřadily tak nasazené jedničky z USA Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou po setech 2:6, 6:4 a 10:5.  

Djokovičova honba za první zlatou medailí na olympijských hrách pokračuje

Macháč s Pavláskem postupují do semifinálového boje, poté co vyřadili dvojici z Německa. Čeští tenisté sice ztratili ve čtvrtfinále úvodní sadu, ani to je ale nerozhodilo a zbytek zápasu proti favoritům jasně dominovali. “Byl to těžký debl, protože soupeř hrál velice solidně. Ale od druhého setu jsme hráli precizně, takticky, přesně to, co jsme chtěli. Já zahrál skvěle super tiebreak včera, Adam dnes, takže jsem rád, že jsme se takto vystřídali,” uvedl po čtvrtfinálovém zápase Macháč, kterého ještě čeká duel ve smíšené čtyřhře spolu s Kateřinou Siniakovou. Proti nastoupí japonská dvojice Ena Šibaharaová a Kei Nišikori.  

Macháč s Pavláskem se mohou stát historicky prvními českými mužskými medailisty z olympijských her ve čtyřhře. Pro tehdejší Československo v roce 1988 v Soulu získali bronz Miloslav Mečíř s Milanem Šrejberem. 

Dnešní den však neskončil úspěšně pro tenistku z Ivančic, která končí po deseti odehraných zápasech. Krejčíková proti Slovence Anně Karolíně Schmiedlové doplatila na 32. nevynucených chyb a podlehla na sety 4:6 a 2:6. Na cenný kov ze dvouhry tak úřadující wimbledonská šampionka nedosáhne.  

Menšíková premiéra na OH je u konce, český tenista prý bojoval hlavně sám se sebou

další zajímavé články