pátek, 20. 09. 2024
Djokovičova honba za první zlatou medailí na olympijských hrách pokračuje

Djokovičova honba za první zlatou medailí na olympijských hrách pokračuje

Novak Djokovič pokračuje v cestě za svou první zlatou olympijskou medailí, když ve středu na olympijských hrách v Paříži porazil Němce Dominika Koepfera 7:5, 6:3 a postoupil do čtvrtfinále. Srbský tenista ve druhém kole porazil svého soupeře Rafaela Nadala a svou 31. výhru nad Španělem podpořil vyrovnaným výkonem proti Koepferovi, když postoupil po hodině a 37 minutách.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 31. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Druhý hráč žebříčku PIF ATP, který získal rekordních 24 titulů z turnajů kategorie major a 40 vítězství na turnajích ATP Masters 1000, se na olympijských hrách představuje popáté. Nejlepšího výsledku dosáhl Djokovič v Pekingu v roce 2008, kdy získal bronzovou medaili. Srbský tenista, který touží přidat do své vitríny trofejí olympijské zlato, prozradil, že se mu v Paříži líbí. „Je to velká čest reprezentovat svou zemi na olympijských hrách."

Krejčíková září na olympiádě: Ve čtvrtfinále ji čeká souboj se Slovenskou hvězdou Schmiedlovou

"Je to neuvěřitelná sportovní událost,“ řekl Djokovič. „Na tomto stadionu hrajeme Roland Garros každý rok, ale to publikum, atmosféra, barvy, všechno je jiné. V dobrém slova smyslu. Diváci na Roland Garros jsou velmi znalí a zapálení pro tenis, ale olympijské publikum je něco jiného.“

Další krok na cestě k vysněnému zlatu

V horkých pařížských podmínkách se Djokovič vzpamatoval z promarněného náskoku brejku v prvním setu a v závěrečných fázích sady Němce v náročných soubojích od základní čáry udolal a dostal se do vedení. Sedmatřicetiletý tenista pak ve druhém setu vyhrál 95 procent (19/20) bodů z prvního podání a postoupil v Paříži do čtvrtfinále. „Jsem úplně promočený. Je velmi horký den, stejně jako včera. Jen doufám, že bude pršet, aby se trochu ochladila teplota a vzduch,“ řekl Djokovič. „Je to stejné pro mě i pro mého soupeře, takže z toho musíte vytěžit maximum.“ Djokovič se příště utká s osmým nasazeným Stefanosem Tsitsipasem poté, co Řek udolal Argentince Sebastiana Baeze 7:5, 6:1, uvádí web ATPtour.

 

další zajímavé články