úterý, 17. 09. 2024
Friis chce do Ligy mistrů. Vyřazení Shamrocku je podle něj pouze první krok

Friis chce do Ligy mistrů. Vyřazení Shamrocku je podle něj pouze první krok

Fotbalisté Sparty si zajistili podzimní účast v pohárech, když postoupili přes irský Shamrock ve 2. předkole Ligy mistrů. Na tiskové konferenci trenér Larse Friise (48) avizoval, že ještě zdaleka nedosáhli toho, po čem opravdu prahnou.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 31. 07. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Sparta za postupem vykročila už v prvním vzájemném měření sil na irské půdě, když si na Letnou dovezla solidní náskok 0:2. Trenér Lars Friis pak v odvetě ukázal velkou důvěru ve svůj široký kádr, když s kombinovanou sestavou dovedl Spartu do třetího předkola. V něm Pražané vyzvou vítěze dvojzápasu Maccabi Tel Aviv – FCSB. První utkání mezi izraelským a rumunským celkem skončilo na půdě FCSB nerozhodně 1:1. Postupujícího určí dnešní odvetný duel na neutrální půdě v Maďarsku.

Hlavním cílem letenského výběru je jednoznačně návrat do milionářské soutěže, kde naposledy působil v sezoně 2005/2006. To ostatně potvrdil na pozápasové tiskové konferenci Lars Friis, který po výhře nad Shamrockem brzdil přehnaný optimismus, neboť má nyní jeho tým jistotu účasti minimálně v Konferenční lize. „Není to tak, že bychom se cítili klidněji, že si zahrajeme hlavní fázi evropské soutěže. Jedním z našich cílů je postup do Ligy mistrů. Budeme o ni bojovat, větší boj už neexistuje. Tohle byl jen první krok z několika. Mám velkou radost z postupu, ještě jsme ale nedosáhli toho, čeho opravdu dosáhnout chcem,“ prohlásil dánský kouč.

Čtvrtý zápas pod Friisem a čtvrtá výhra

Pražanům se vstup do nového ročníku velmi podařil, a to jak na domácí, tak na evropské scéně. Povinný postup nad Shamrockem stvrdila dvěma výhrami, a k tomu také ligové zápasy s Pardubicemi a Teplicemi. Ačkoliv Východočeši na Letné sahali po senzaci, Sparta nakonec nepříznivý vývoj otočila a vyhrála 2:1. Také s Teplicemi to po hodině hry vypadalo na dramatický duel, který však Friisova družina nakonec nedopustila a odvezla si ze Stínadel všechny body za triumf 1:4. I v dalším kole čeká na Spartu soupeř z dolních pater tabulky. Bude jím v rámci pátečního malého pražského derby Dukla, která je v letošní sezoně nováčkem soutěže.

Kluci ze sebe musí vyždímat úplně všechno. Tatarák jim udělám jen za odměnu, řekl Straka po návratu do Českých Budějovic

další zajímavé články