čtvrtek, 19. 09. 2024
Como vítá ve svých řadách další zvučné jméno

Como vítá ve svých řadách další zvučné jméno

Opravdu zvučná jména získává do svého kádru nováček italské Seria A Como. Klub, který v uplynulém ročníku postoupil mezi italskou elitu, posílí bývalý stoper Realu Madrid či Manchesteru United Raphaël Varane.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Varane je v jednatřiceti letech pro zadní řady Coma opravdu velkým příslibem, byť v posledních třech letech v Manchesteru United nenavázal na své dřívější výkony z Realu Madrid. Mistr světa s Francií z roku 2018 se do kádru Královského klubu prosadil již v 17 letech, a během dalších deseti roků se postupně vypracoval v jeden z pilířů základní sestavy Realu.

Ve španělské LaLize získal Varane s Realem Madrid tři tituly, a hned čtyřikrát se radoval z triumfu v prestižní Lize mistrů. Po přestupu do Anglie si od něj hodně slibovali zejména příznivci Rudých ďáblů, očekávání však i kvůli sérii zranění nenaplnil. Nyní je tak připraven pomoci malému italskému klubu, ve kterém má menšinový podíl třeba Thierry Henry nebo Cesc Fabregas.

Druhý jmenovaný působí u týmu také v roli asistenta trenéra, a tak mu nová akvizice udělala velkou radost. „Raphaël je mimořádný hráč a jeho angažování je známka toho, jaké ambice v tomto klubu máme," prohlásil Fabregas. Celek z Lombardie tak dále pokračuje ve zbrojení na nadcházející ročník.

Como by se rádo ustálilo mezi italskou elitou

Pro nováčka soutěže půjde o patnáctý ročník mezi italskou elitou, a jak je z příchodů hráčů zřejmé, rád by se v Serii A na nějaký čas udržel. Como už podepsalo také bývalé hráče z Premier league, jako například Pepeho Reinu nebo Alberta Morena. Do klubu od roku 2022 investuje indonéská společnost Djarum.

Naposledy se Como objevilo v Serii A v sezoně 2002/2003. Největších úspěchem je pak 6. příčka, což je ale pořádně vousatá záležitost. Na toto umístění Como dosáhlo v ročníku 1949/1950. Maximem v poháru Coppa Italia je pak účast v semifinále. Po Monze by se tak mohlo jednat o další oživení soutěže. Podaří se Comu ustálit v Serii A?

TOP 5 zajímavostí ze 2. kola fotbalové Chance ligy

další zajímavé články