pátek, 20. 09. 2024
TOP 5 zajímavostí ze 2. kola fotbalové Chance ligy

TOP 5 zajímavostí ze 2. kola fotbalové Chance ligy

Již druhé kolo mají za sebou fotbalisté týmů z české nejvyšší soutěže. Pojďme se v krátkém ohlédnutí podívat na pětici nejzajímavějších událostí, které se udály na českých trávnících.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Oba čeští pohároví zástupci, kteří svá utkání hráli ve čtvrtek, zvládli ve 2. kole vyhrát. Zatímco se Baník Ostrava po pohárovém galapředstavení s Jabloncem na výhru 1:0 gólem Ewertona poměrně natrápil, Mladá Boleslav nedala Slovácku šanci. Středočeši výběr z Uherského Hradiště porazili jednoznačně 3:0, když se svým prvním hattrickem v kariéře blýskl záložník Daniel Mareček.

Jen dva týmy jsou zatím stoprocentní. Prvním z nich je úřadující ligový šampion Sparta Praha, který zvládl duel v Teplicích a na Letnou si odvezl tři body za výhru 1:4. Tím druhým je pak Viktoria Plzeň, která však při triumfu 1:0 nad Hradcem Králové přišla na delší čas o Christophe Kabonga. Talentovaný útočník a letní posila Plzně si přivodila na předzápasovém tréninku zranění kolene, které ho vyřadilo ze hry pro zbytek podzimu.

První odvolaný trenér

Pouhé dvě kola vydržel na lavičce Dynama České Budějovice realizační tým včele s trenéry Jiřím Lerchem a Jiřím Kladrubským. Po porážce 4:0 v Edenu se Slavií Praha se celek z jihu Čech rozhodl pro změnu, a do role hlavního lodivoda angažuje Františka Straku. Trenér, kterému se nedávno povedl husarský kousek v Michalovcích, se do české nejvyšší soutěže vrací po šestnácti letech.

Minelu, která se jen tak nevidí, předvedl v malém pražském derby Bohemians s Duklou Praha gólman Klokanů Michal Reichl. Nákop Dominika Haška z poloviny hřiště nešťastně propadl až za jeho záda, a po této trefě mohla Dukla včele s trenérem Radou slavit své první body po návratu mezi tuzemskou elitu.

Pardubice novou sezonu nezačali dobře a prohráli obě úvodní utkání. Ve 2. kole si svěřenci kouče Saňáka neporadili před vlastním publikem s dalším adeptem na sestupové příčky, kterým je tým Karviné. Jediným gólem rozhodl Bosňan Amar Memič.

Špionáž v kanadském fotbale

další zajímavé články