neděle, 08. 09. 2024
Šílenství... Kluby Premier League nalétají kvůli přípravě desetitisíce kilometrů

Šílenství... Kluby Premier League nalétají kvůli přípravě desetitisíce kilometrů

Los Angeles nebo Chesterfield? San Diego nebo Salford? Předsezónní destinace 20 klubů Premier League se mohou lišit, ale problém zůstává stejný – obrovské množství cestování. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 27. 07. 2024
  • , zdroj fotky: West Ham United

Hned polovina (10) klubů odletěla do Spojených států na přátelská utkání; tři cestovali na Dálný východ a zbytek je v Evropě a Spojeném království.

Podle předsezónního plánu Manchester United nalétají téměř 21 000 km na zápasy v Norsku, Skotsku a po celých USA. Očekává se, že Chelsea a Spurs uletí více než 19 000 km.

Naproti tomu Everton bude létat nejméně, pouze s jedním zápasem mimo Spojené království v Irské republice.

Několik klubů také hraje zápasy proti sousedním neligovým klubům, což pomáhá zajistit tolik potřebný příjem, aby byla fotbalová pyramida udržitelnější a podpořila místní ekonomiku. Southampton hraje proti Eastleigh, West Ham hraje proti Dagenham, Villa hraje s Walsallem a Palace hraje s Crawley.

Toto jsou dva hráči pro budoucnost, musíte si je udržet, radí Ferguson ďáblům

Spurs a Newcastle také hráli v květnu - tři dny po skončení sezóny - exhibiční zápas, na který oba odletěli do australského Melbourne, což Alan Shearer popsal jako „šílenství“.

Přidejte tyto vzdušné míle a oba týmy v blízké sezóně nacestovaly více než 48 000 vzdušných kilometrů, což je ekvivalent více než jednou po celém světě, aby si zahrály v přípravných zápasech.

další zajímavé články