pátek, 18. 10. 2024
Dvojice navrátilců má vrátit Jičín na pozice zaručující do play-off

Dvojice navrátilců má vrátit Jičín na pozice zaručující do play-off

Je tomu již dvanáct let, kdy naposledy zvedl nad hlavu titul pro šampiona české házenkářské extraligy HBC Jičín. Ten se bude chtít po loňské nepovedené sezoně podívat znovu alespoň do vyřazovací fáze.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HBC Jicín

Jičín v posledních letech střídá umístění zaručující play-off a pozice ve skupině o záchranu. Lonškou sezonu dokončil extraligový šampion ze sezony 2012/2013 až na 10. příčce, a nyní by rád opět míchal kartami ve vyřazovacích bojích.

Obě posily zdejší prostředí dobře znají

K tomu má pomoci v Jičíně velmi dobře známá tvář, kterou je brankář Filip Veverka. Ten u řeky Cidliny strávil značnou část své kariéry, a nyní se po dvou letech v Německu rozhodl pro comeback.

Brno se bude muset vypořádat s odchodem pěti hráčů, pomoci má mládežnický reprezentant

Veverka však není jedinou novou tváří, Jičín totiž posílil i v poli. Na pozici střední spojky přichází z brněnských Maloměřic Jan Škalda. Také on zná dobře místní prostředí, neboť odtud po sezoně 2019/2020 přestupoval do Německa. Škalda loni nastřílel v dresu Maloměřic 121 branek.

Návrat domů a dvě přerušení kariéry

Ani jedinému zástupci Královéhradeckého kraje v naší elitní soutěži se však nevyhnuly odchody. Chybět bude pravý křídelník Jakub Kastner, který se vrací do svého mateřského celku, jímž je prvoligový Dvůr Králové nad Labem.

Další dva hráči z loňského kádru se pak rozhodli přerušit kariéru. Martin Hlava tak učinil z důvodu vleklých zranění, a stejný problém trápil Ľuboše Hlipalu. Dá se tedy očekávat, že Jičín na přestupovém trhu zdaleka neřekl poslední slovo.

další zajímavé články