pátek, 18. 10. 2024
Brno se bude muset vypořádat s odchodem pěti hráčů, pomoci má mládežnický reprezentant

Brno se bude muset vypořádat s odchodem pěti hráčů, pomoci má mládežnický reprezentant

Házenkáři SKKP Brno loni skončili na 5. místě, na což by rádi minimálně navázali v další sezoně. V té se však budou muset obejít bez pětice hráčů, naopak zatím jediným příchozím hráčem je mládežnický reprezentant Tomáš Vomáčka.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Handball Brno

Kénik loni zůstal před branami semifinále, přesto se z porážky s Karvinou oklepal a vyhrál část o 5. - 8. místo. Klub z Králova Pole tak za sebou nechal například Duklu Praha nebo Zubří. Pro další sezonu si tak nastavil laťku poměrně vysoko.

Citelná bude zejména ztráta reprezentanta Kocicha

Dobré týmové výkony navíc vedli k většímu zájmu o hráče Brna, a tak zde nebude od nadcházejícího ročníku pokračovat hned pětice hráčů. Velkou ztrátou bude především odchod Martina Kocicha, jenž si poprvé v kariéře vyzkouší nové angažmá.

Kocich nakoukl i do národního týmu, za který odehrál čtyři utkání a vsítil 14 gólů. V Kéniku během tří let odehrál na postu střední spojky 107 utkání, ve kterých nasázel 565 branek. Kocich bude nově nastupovat ve Švýcarsku za tamní klub Wacker Thun.

Kopřivnice loni skončila těsně pod stupni vítězů. Překvapí i v následujícím ročníku?

Po roce a půl v Brně končí rovněž Dejan Kukulovski, jehož služeb nyní využije makedonský celek HC Ohrid. Urostlá levá spojka se tak vrací do své vlasti. Svůj jediný start za Brno pak nerozšíří brankář Jakub Krupa. Alespoň prozatím. Po zranění už Krupa v Brně pokračovat nebude.

Loučí se tak pravý křídelník Jan Zahradníček. Držitel 92 startů a autor 272 gólů v brněnském dresu se rozhodl předčasně ukončit kariéru. Posledním jménem v kolonce odchodů je David Šůstek, kterému vypršel limitovaný přestup z Nového Veselí.

Přišel Vomáčka...a kdo dál?

V Brně tak budou muset být na přestupovém trhu aktivní. Zatím vedení oznámilo příchod jediné akvizice, kterou je mládežnický reprezentant Tomáš Vomáčka. Talentovaný křídelník a odchovanec HBC Olomouc už má s působením na Vodovce zkušenosti z loňské sezony.

Stejně jako loni nakoukne i letos Kénik do evropských pohárů. Ve 2. kole Evropského poháru vyzve úřadujícího šampiona Finska, kterým je celek BK-46 Handboll – Käsipallo. Domácí sezona pak odstartuje brněnským derby, ve kterém Kénik přivítá na domácí palubovce Maloměřice.

další zajímavé články