pátek, 18. 10. 2024
Bývalý hráč Liverpoolu Steve Nicol je skeptický k první sezóně Arneho Slota v Premier League

Bývalý hráč Liverpoolu Steve Nicol je skeptický k první sezóně Arneho Slota v Premier League

Steve Nicol, bývalý obránce Liverpoolu, se vyslovil k nadějím na titul v Premier League v první sezóně pod vedením Arneho Slota. Jeho komentáře nesou negativní tón, což může některé příznivce Reds zklamat.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Liverpool podle Nicolových slov v této sezóně titul nezíská. Ačkoli fanoušci doufají, že Reds budou bojovat o vrchol Premier League, málokdo očekává, že nový trenér Arne Slot dovede tým k triumfu hned v první sezóně. Podle bookmakerů je jasným favoritem na titul Manchester City, s kurzy naznačujícími 40procentní šanci na páté vítězství v řadě. Arsenal, který v posledních dvou sezónách předváděl skvělý fotbal, má 30procentní šanci na titul, zatímco Liverpool se nachází na třetím místě s pravděpodobností 10,6 procenta.

V rozhovoru pro ESPN FC vyjádřil Nicol své přesvědčení, že Reds nedotáhnou boj o titul tak daleko jako v sezóně 2023/24. „Zdá se nepravděpodobné, že Liverpool bude tak blízko tak dlouho,“ řekl. „Dalo se očekávat, že začátek Liverpoolu bude... ne úplně na úrovni, vzhledem ke všem změnám,“ dodal Nicol.

Navzdory jeho názoru je rozumné očekávat, že Liverpool by mohl začít sezónu dobře. Kromě výjezdu na Old Trafford, kde se utkají s Manchesterem United, se ve zbývajících prvních pěti zápasech Liverpool utká s Ipswichem, Brentfordem, Nottinghamem Forest a Bournemouthem. Vzhledem k tomu, že poslední tři z těchto čtyř zápasů se odehrají na Anfieldu a druhý zápas proti nově postoupivšímu týmu, jsou čtyři výhry velmi reálným cílem, píše web klubu Liverpool.

Inter Miami CF si připsali na domácím stadionu výhru 2:1 nad Chicago Fire FC

Fanoušci Liverpoolu mají oprávněné důvody k optimismu. Přestože je Manchester City favoritem, fotbal je nevyzpytatelný sport a v průběhu sezóny se může stát cokoli. Arne Slot přináší do týmu nový přístup a energii, což by mohlo přinést nečekané výsledky.

S nadcházejícími zápasy na Anfieldu má Liverpool příležitost ukázat svou sílu a připravit si půdu pro úspěšnou sezónu. I když je Nicolův názor skeptický, fanoušci mohou stále věřit ve schopnost svého týmu překvapit a dosáhnout na titul.

 

další zajímavé články