pátek, 18. 10. 2024
Kevin Hayes: Nový útočník Penguins, který chce dokázat, že ještě má co nabídnout

Kevin Hayes: Nový útočník Penguins, který chce dokázat, že ještě má co nabídnout

Přestup do Pittsburgh Penguins je pro Kevina Hayese velkou šancí na nový začátek. Po komplikovaném období ve Philadelphia Flyers a St. Louis Blues je připraven ukázat, že stále patří mezi elitní hráče NHL.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

V červnu 2023 se Philadelphia Flyers rozhodla vyměnit levého útočníka Kevina Hayese do St. Louis Blues, přičemž si ponechala polovinu jeho zbývajícího platu (3 571 429 dolarů). Po jedné nevýrazné sezóně ho však Blues poslali do Pittsburghu Penguins.

Je to určitě zásah do ega, když během dvou let vystřídáte dva týmy,“ přiznal Hayes. „Ale já jsem sebevědomý člověk. Vím, co musím udělat, aby moje hra v této lize fungovala. V Pittsburghu k tomu budu mít dobrou příležitos,“ uvádí web TribLIVE.

Dvaačtyřicetiletý Hayes již předběžně jednal s trenéry Penguins o své možné roli a je nadšený z nového začátku. „V St. Louis se mi líbilo, ale nenašel jsem svou roli. Teď chci ukázat, že v této lize stále dokážu hrát a produkovat,“ řekl.

Hayes má jasný plán, jak se vrátit na vrchol. Chce si vybudovat důvěru s trenéry, hrát ve všech situacích a přeorientovat svou hru na střelbu. „Jsem hráč, který dává přednost přihrávkám, ale chci mít víc střeleckou mentalitu,“ vysvětlil.

Odchod z Tampy mě bolí, ten klub je srdcovka, přiznal Stamkos. Teď však cílí na Stanley Cup

Kevin Hayes má za sebou bohatou kariéru v NHL. Jako jednička draftu Chicaga Blackhawks nikdy s týmem nepodepsal smlouvu a po ukončení kariéry v NCAA na Boston College se stal volným hráčem. V roce 2014 podepsal smlouvu s New York Rangers, kde strávil většinu prvních pěti let své kariéry, než byl vyměněn do Winnipeg Jets.

V roce 2019 podepsal Hayes rozsáhlou sedmiletou smlouvu s Philadelphia Flyers, kde podával z velké části očekávané výkony a v roce 2023 se dokonce vyšvihl mezi hvězdy zápasu All-Star.

Nyní je Kevin Hayes připraven ukázat, že jeho cesta v NHL zdaleka nekončí. Přestup do Pittsburgh Penguins je pro něj velkou motivací a příležitostí dokázat, že stále má co nabídnout. Fanoušci Penguins se mohou těšit na novou sezónu, ve které Hayes plánuje zazářit.

 

 

další zajímavé články