neděle, 08. 09. 2024
Odchod z Tampy mě bolí, ten klub je srdcovka, přiznal Stamkos. Teď však cílí na Stanley Cup

Odchod z Tampy mě bolí, ten klub je srdcovka, přiznal Stamkos. Teď však cílí na Stanley Cup

Jeden z nejlepších hráčů celé NHL učinil poprvé za svou kariéru změnu dresu. Po odchody z Tampy Bay se připojil k Nashvillu Predators, a i když původně po tomto přestupu vyloženě netoužil, teď ho plánuje proměnit ve svou výhodu.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Nashville Predators

Tampa dlouhá léta patří k jedněm z nejlepších klubů v NHL. Kanadský útočník Stamkos v ní strávil celou svou kariéru. Již od roku 2008, co byl draftován, až po současnost. Ne vždy se ale v rámci „rodiny“ můžete na všem shodnout, což byl i náš případ. A když se Steven s Blesky nedomluvil na nové smlouvě, tak logicky odešel tam, kde mu bylo vyhověno.

Z Floridy se čtyřiatřicetiletý útočník přestěhoval do Tennessee, kde sídlí klub Nashville Predators. Právě ten osvědčenému kanadskému snajprovi nabídl takové podmínky, po kterých toužil. A on se mu za to plánuje odměnit ziskem Stanley Cupu. Minimálně se o to pokusí.

"Lhal bych, kdybych uvedl, že mi odchod z Tampy nezlomil srdce. Ten klub byl můj domov, narodily se tam moje děti, mám k tomu místu velké vzpomínky. Vždy to pro mě bude něco znamenat. Změna je nicméně život a rozhodně to neznamená, že do svého nového angažmá nebudu dávat všechno,“ promluvil Stamkos pro list The Players Tribune.

Nashville je stále relativně nový klub. Inaugurační sezona proběhla v roce 1998, pět let se mužstvo probíjelo do playoff, potom se, ač s občasnými zakopnutími, stalo v podstatě pravidelným členem. Jen poslední roky mají Predátoři potíže překlenout první vyřazovací kolo. V sezoně 2016/17 se však dostali až do finále, kde podlehli Pittsburghu.

„Vím, čeho je toto mužstvo schopné. Máme silné jádro, které bych rád nasměroval k úspěchu. Já měl to štěstí, že jsem Stanley Cup už vyhrál, teď chci své zkušenosti předat týmu. Budeme usilovat o to, abychom společně přepsali historii,“ nechal se slyšet Stamkos, který by rád Nashvillu doručil jeho vůbec první pohár pro vítěze playoff.

další zajímavé články