neděle, 08. 09. 2024
Krejčí zřejmě přijde o hvězdného spoluhráče

Krejčí zřejmě přijde o hvězdného spoluhráče

Český fotbalista Ladislav Krejčí před sezonou přestoupil do španělské LaLigy, kde bude hájit barvy komety loňského ročníku Girona FC. Od nové sezony však pravděpodobně přijde o hvězdného spoluhráče, kterého lanaří do svých řad Atlético Madrid.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Girona FC

Atlético Madrid se snaží po odchodu Alvara Moraty do AC Milán zacelit vzniklou mezeru na pozici hrotového útočníka. Žhavým kandidátem je nejlepší střelec uplynulého ročníku španělské nejvyšší soutěže Artem Dovbyk.

Nejlepší střelec soutěže má namířeno do velkoklubu

Sedmadvacetiletý Ukrajinec loni nasázel soupeřům v lize 24 branek, ke kterým navíc přidal 8 asistencí. Atlético je tak nyní připraveno aktivovat hráčovu výstupní klauzuli, která je stanovena na 40 milionů eur. To je v přepočtu 1 miliarda korun.

Dovbyk přitom do kádru katalánského klubu přišel teprve loni z SK Dnipro-1. Tehdy ho Girona kupovala za 8 milionů eur, a hned ve své premiérové sezoně v jejich barvách si řekl o další změnu adresy. A tentokrát zamíří rovnou do jednoho z největších klubů Starého kontinentu.

Bronzový celek loňského ročníku tak zřejmě oslabí o odchod dalšího elitního hráče. Už dříve totiž Gironu opustilo několik hráčů, se kterými se tak v kabině nesetká ani posila z pražské Sparty Ladislav Krejčí.

Začíná fotbalový olympijský turnaj. Které hvězdy se na něm představí?

Středopolaře Aleixe Garcíu přilákal do svých řad bundesligový šampion Bayer Leverkusen, a končí také kvarteto Sávio, Yan Couto, Eric García a Pablo Torre. Tato čtveřice v Katálansku působila pouze formou hostování, které jim prozatím nebylo prodlouženo.

Kromě Krejčího pak kabina Girony přivítala další dvě nové tváře. O restart kariéry se pokusí nizozemský záložník Donny van de Beek. Spolu s ním dorazil také útočník Abel Ruiz z portugalské Bragy.

další zajímavé články